x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum alegi dulciuri mai puţin nocive din supermarket?

Cum alegi dulciuri mai puţin nocive din supermarket?

de IncomeMagazine    |    22 Noi 2012   •   07:35
Cum alegi dulciuri mai puţin nocive din supermarket?
Sursa foto: Thinkstock

Mai ai timp să faci plăcinte şi prăjituri de casă? Printre orele de la birou şi cele acordate comunicării cu copilul tău, îţi mai rămâne o clipă doar, pentru cumpărături la supermarket. Dar cum alegi dulciuri mai puţin nocive pentru tine şi familia ta?

Teoretic, dacă eşti înarmată cu lista ingredientelor periculoase, poţi depista pe rafturi dulciuri inofensive. Dar medicul nutriţionist Adriana Dima spune că: “Zahărul nu este o substanţă absolut necesară organismului, de aceea e mai bine să fie consumat cât mai rar.” Cu alte cuvinte, atât de rar, încât în ocaziile acelea ai putea să-ţi găseşti timp să prepari ceva. “În plus, dulciurile din magazin au amelioratori şi conservanţi care solicită funcţiile ficatului şi rinichilor.” 

Dar dacă totuşi te topeşti de poftă de dulce, iată cum arată lista dulciurilor acceptate.

Urmăreşte conservanţii cu ochi necruţător

• Poţi cumpăra sucuri naturale de fructe, fără adaos de zahăr şi, dacă se poate, care să conţină pulpă. Cutia sau sticla trebuie deschise în clipa în care vrei să bei suc, apoi închise şi păstrate nu mai mult decât câteva ore la frigider. “Dacă lăsaţi pe masă o cană cu un rest de suc timp de două, trei ore, o să descoperiţi că mirosul s-a transformat din aromă de fructe în miros de chimicale”, mai zice dr. Dima, aşa, în treacăt, ca avertizare.
• Poţi alege în relativă siguranţă produse derivate din cereale. Biscuiţii simpli sunt cei mai buni, poate cu lapte, în niciun caz cu o cremă colorată sau cu aromă de... orice. 
• Şi cerealele sunt bune: musli cu fructe. Şi atât. Nu cacao, nu zahăr, nimic din ce e mai atrăgător şi mai frumos ambalat pe raft. Rămâne să te înţelegi cu copilul, care vrea cereale ca-n reclame.

Citeste si ce dulciuri sa tai de pe lista copiilor


Citeste si
10 trucuri legate de dietă care chiar funcţionează
Cum poţi să eviţi creşterea în greutate dacă urmezi dieta yo yo
Secretele dietei Raw Vegan
Cum sa slabesti cu Dieta Dukan

×
Subiecte în articol: dulciuri copil