x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum hrănești corect copilul și de ce e important să faci asta

Cum hrănești corect copilul și de ce e important să faci asta

de Andreea Sava    |    08 Iul 2016   •   10:49
Cum hrănești corect copilul și de ce e important să faci asta
Sursa foto: Nagy-Bagoly Ilona

Vorbesc aproape în fiecare zi despre importanța unei diete echilibrate și curate. Adică sănătoase. Dacă pentru sănătatea voastră nu puteți face un efort, măcar gândiți-vă la copiii voștri. Depinde de voi  să nu-i transformați în adulți cu probleme de sănătate, care să-și petreacă toată viața pe la doctori. Și cred că nimic nu este chiar atât de greu când vine vorba să faci efortul pentru copilul tău.

1. Puterea exemplului este cea mai mare

Niciodată copilul nu va înțelege că ceva nu este bun pentru el dacă pe tine te va vedea făcând exact acel lucru.

Profesorul Mencinicopschi a atras atenția de nenumărate ori că obezitatea la copii a devenit o problemă majoră și în România. Și nu vorbim aici doar despre faptul că râd copiii de unul mai grăsuț. Obezitatea atrage după ea o mulțime de alte probleme: cardio-vasculare, metabolice și inclusiv pentru funcționarea creierului. Așa cum am explicat în articolul despre efectele nocive ale zahărului, cele mai importante sunt exact asupra activității cerebrale. Îl puteți citi AICI.

2. Scoate-ți din obicei ideea de desert

Este cel mai prost obicei de pe planetă. Dulciurile, ca și fructele de altfel, trebuie consumate ca gustare, la 2 ore distanță de masă.

3. Prepară-i sucurile în casă

Știu că vei ieși mai scump dar vorbim despre sănătatea copilului tău. Și mereu diluează-le cu apă plată. Așa cum am spus și în cazul adulților, acestea trebuie socotite la fel ca orice alt aliment. Doar la apă nu există nicio restricție.

CITESTE articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: sanatatea copilului copii andreea sava