x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Dependenţa de Internet, o tulburare psihică

Dependenţa de Internet, o tulburare psihică

de IncomeMagazine    |    10 Oct 2012   •   08:07
Dependenţa de Internet, o tulburare psihică
Sursa foto: thinktock
Dependenţa de Internet ar putea fi următoarea pe lista bolilor mintale din manualul de psihiatrie cunoscut la nivel mondial, potrivit forbes.com. Mai mult, copiii au un risc mai mare de a dezvolta această dependenţă, spun specialiştii.

Dependenţa de Internet are multe dintre trăsăturile celorlalte tipuri de dependenţă. Potrivit Asociaţiei Americane de Psihiatrie, o persoană care suferă de această maladie este, în general, preocupată de Internet sau de jocuri pe Internet, suferă de sevraj atunci când nu are acces la calculator, simte nevoia să petreacă din ce în ce mai mult timp în reţea, îşi piede interesul pentru alte activităţi şi foloseşte internetul pentru a-şi îmbunătăţi starea de spirit.

S-au făcut tot mai multe studii în încercarea de a înţelege acest tip de dependenţă şi modul în care poate fi tratată. Cercetările au arătat că persoanele dependente de Internet prezintă schimbări la nivelul creierului, atât în conexiunile dintre celulele şi părţile creierului care controlează atenţia, controlul şi procesarea emoţiilor. Multe dintre aceste schimbări sunt prezente şi în creierele dependenţilor de cocaină, heroină şi alte substanţe.

Citeste mai mult despre aceasta dependenta


Citeste si
Adevarul despre bauturile energizante. Ce pericole se ascund intr-o cutie
Efectele televizorului asupra sănătăţii copiilor
Afla cum vor arata oamenii peste 1000 de ani
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
Zece motive pentru a bea cafea


×