x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Ingrijirea copilului bolnav: Ce ai de făcut ca să se vindece mai repede

Ingrijirea copilului bolnav: Ce ai de făcut ca să se vindece mai repede

16 Feb 2013   •   09:40
Ingrijirea copilului bolnav: Ce ai de făcut ca să se vindece mai repede

Esti acasa dedicat ingrijirii unui copil bolnav, fie ca are o viroza, o varicela, o pneumonie, rinolaringita sau alta boala de sezon sau de copilarie. Ceea ce are nevoie cel mai mult copilul tau este odihna. Insa multi parinti tind sa isi lase copiii in fata televizorului cu orele, pentru ca nu stiu ce altceva pot face cu ei intre orele la care le administreaza medicamentele. 

 
Perioada in care un copil este bolnav la domiciliu este una in care el e vulnerabil, plictisit, poate si speriat iar prezenta adultului care sa ii propuna anumite activitati linistite si utile este mai mult decat benefica pentru vindecarea lui. Un copil care are o stare emotionala pozitiva se va vindeca mult mai repede decat unul singur, plictisit si abandonat de parinte in fata vreunui device.
 
Iata propuneri de activitati oferite de medici specialisti pentru timp de calitate parinte-copil bolnav:
 
Jocuri si puzzle. Este momentul sa scoti din dulap puzzleurile, sahul, cartile de joc si alte jocuri. Nu uita ca un copil bolnav a adunat in el multa frustrare, afirma dr Lisa M. Asta, pediatru si purtator de cuvant al Academiei Americane de Pediatrie.
 
Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: sfaturi îngrijire copil bolnav