x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Leucemie! „Îmi dau lacrimile doar când rostesc acest cuvânt!” Cosmin-Andrei are 2 ani și 10 luni

Leucemie! „Îmi dau lacrimile doar când rostesc acest cuvânt!” Cosmin-Andrei are 2 ani și 10 luni

31 Iul 2018   •   21:39
Leucemie! „Îmi dau lacrimile doar când rostesc acest cuvânt!” Cosmin-Andrei are 2 ani și 10 luni

Leucemie acută Limfoblastică tip L1 cu celule tip B. Acesta e diagnosticul cumplit pe care l-a primit, într-o zi de sfârșit de iarnă, Cosmin-Andrei, băiețelul de nici trei ani al familiei Armașu. 

Totul a început cu o febră care nu-și afla leacul, în februarie. Bântuia epidemia de gripă și pediatrul a cerut câteva analize în plus. Rezultatele hemogramei au făcut cerul să cadă, peste părinți. „«Testul de gripă a ieșit negativ, dar hemograma are rezultate anormale. Copilul dumneavoastră este suspect de leucemie sau de o infecție gravă în sânge». Ne-am prăbușit! Ne-a trimis de urgență la Fundeni, pentru internare. Totul s-a întâmplat pe 5 februarie, iar pe 7 începeam chimioterapia, în urma rezultatului puncției medulare, care a confirmat diagnosticul: Leucemie acută Limfoblastică tip L1 si faptul ca 55% dintre celule erau canceroase”.

La nici 3 ani împliniți, luptă cu o boală cumplită: Leucemie

E nevoie de 20.000 de euro pentru ca băiețelul să aibă șansa unui tratament revoluționar.

Îi este greu unui adult cu un diagnostic atât de cumplit să înțeleagă și să accepte ce i se întâmplă. Dar cum să-i explici unui copil – care ar trebui să fie reprezentarea esențială a mișcării libere și a veseliei – că nu mai are voie să alerge. Că nu mai poate să alerge. Să se joace. Să râdă. Țintuit fiind de un pat de spital. Au trecut lunile și anotimpurile de când Cosmin-Andrei, băiețelul zglobiu de odinioară, se află mai tot timpul în spital.

Transplantul de ficat i-ar da o șansă! La 3 ani, are hepatoblastom

Cancerul „mușcă” iar! Al treilea copil diagnosticat în aceeași familie

Adelina, 4 ani, Displazie septo-optică. Tu o poți ajuta să vadă!

„Trăim un coșmar, din care sperăm în fiecare zi să ne trezim, să ne uitam la Cosmin și să vedem un copil sănătos. Dar nu este așa. Protocolul presupune un tratament intens cu chimioterapie, pentru a distruge celulele canceroase. Din păcate, chimioterapia are efecte adverse foarte puternice și îi dă stări de agresivitate, grețuri, afte, fisuri, căderea părului și multe altele. Din cauza durerilor de oase, Cosmin nu s-a mai putut deplasa o lungă perioadă. Zilele noastre s-au scurs într-un pat unde am încercat să îi asigurăm tot confortul și să îl facem să treacă mai ușor peste această perioadă. Copiii din spital, bolnavi ca și el, au devenit familia lui, iar datorită lor Cosmin a început încet-încet să redescopere mersul pe jos”. E povestea dureroasă a unei familii care se zbate pe marginea unei prăpăstii sufletești. Dar ei, părinții, Cristina și Laurențiu Armașu, nu au dreptul să renunțe la speranță… Mai ales acum, când…..................................

Dacă vrei să afli mai mult, dacă vrei să îl ajuți pe micul Cosmin-Andrei Armașu, găsești detalii despre cum poți să donezi aici.

×