x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Să socializăm prin joacă! Copii autişti şi copii tipici, împreună, în ateliere creative de vacanţă

Să socializăm prin joacă! Copii autişti şi copii tipici, împreună, în ateliere creative de vacanţă

16 Iul 2013   •   08:14
Să socializăm prin joacă! Copii autişti şi copii tipici, împreună, în ateliere creative de vacanţă

 Va invitam sa va inscrieti copiii pentru a participa gratuit la programul de art-terapie si socializare in cadrul Centrului HelpAutism, organizat de Asociatia Help Malin, numit SA SOCIALIZAM PRIN JOACA!. Evenimentul este finantat de Cosmote România, prin programul Mesaje de iubire, editia 2013.
250 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani sunt invitati sa descopere impreuna, la sediul Centrului HelpAutism, bucuria de a se juca, experimenta, inventa si invata cu ajutorul culorilor, texturilor si formelor.
Proiectul SA SOCIALIZAM PRIN JOACA! va fi structurat pe 25 de ateliere desfasurate inperioada 20 iulie-15 septembrie in zilele de vineri, sambata si duminica. Fiecare atelier va fi format din 8 copii - 6 copii tipici (fara diagnostic) si 2 copii cu diagnostic beneficiari ai Asociatiei Help Malin , organizati in functie de varsta (3-5 ani si 6-10 ani). Cei 2 copii cu diagnostic vor fi doar dintre cei implicati in programe de terapie in cadrul Asociatiei Help Malin.
Sesiunile de pictura si socializare prin joaca vor dura 3 ore (2 ore art-terapie si 1 ora de socializare prin joaca) si vor fi coordonate de echipa noastra de psiho-terapeuti cu suportul voluntarilor din Asociatie.
Inscrierile pentru primele 2 grupe, de 3-5 ani si 6-10 ani se vor face in perioada 10-19 iulie, prin accesarea paginii www.helpautism.ro/formular-inscriere-proiect-sa-socializam-prin-joaca pana la completarea celor 8 locuri/per atelier.
In dorinta de a invata copiii tipici sa respecte principiile de baza ale societatii, cum ar fi compasiunea, toleranta, nediscriminarea si empatia, ii vom implica in procesul de adaptare la colectiv al copiilor cu autism.
Copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist, prin implicare in activitati comune cu copii tipici, vor dobandi, invata si consolida comportamente de baza, necesare procesului de integrare intr-un colectiv, isi vor dezvolta limbajul verbal si paraverbal, dar si spontaneitatea si creativitatea prin imitatie. Proiectul incurajeaza INVATAREA ALTFEL si dezvoltarea aptitudinilor sociale ale copiilor cu tulburari din spectrul autist prin integrarea lor in colectiv, alaturi de copiii tipici.
Activitatile educativ-recreative se vor desfasura in incinta Centrului HelpAutism, de Diagnostic Precoce si Interventie Terapeutica in Autism, din strada Delea Noua nr. 36, Sector 3 Bucuresti.
Va invitam sa luati parte alaturi de noi la creearea unor legaturi de prietenie, de intelegere si acceptare a copiilor cu autism si, mai ales, de integrare a acestora in societate. Copiii dvs. isi vor dezvolta indemanarea si reflexele, vor dobandim noi abilitati si vor invata sa-i aprecieze si mai mult pe cei din jurul lor!

×
Subiecte în articol: autism