x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sfaturi care te vor ajuta în educația sexuală a copiilor

Sfaturi care te vor ajuta în educația sexuală a copiilor

31 Mai 2017   •   06:07
Sfaturi care te vor ajuta în educația sexuală a copiilor

Știi că, la un moment dat, că trebuie să vorbești cu copilul tău despre un subiect stânjenitor: viața sexuală. Sfaturile noastre te pot ajuta cum să abordezi această dicuție necesară.

Numeroase sondaje efectuate printre adolescenți, în diferite țări europene, au arătat că informațiile pe care le au cei mai mulți dintre ei despre contracepție și prevenirea bolilor cu transmitere sexuală lasă de dorit. La 14-15 ani, mulți cred că este suficient să aibă grijă pentru a evita o sarcină nedorită, iar un număr alarmant de mare dintre ei nu folosesc metode contraceptive la primul contact sexual și nu știu când sunt perioadele fertile. Iar, pentru a-i îndruma, părinții au nevoie de foarte mult tact, pentru că discuțiile despre sexualitate pot atinge punctele cele mai vulnerabile ale adolescenților. Dar părerea psihologilor este unanimă: chiar dacă, odată ajunși la pubertate, copiii consideră că nu e „cool” să vorbească despre sex cu părinții lor, este important și chiar necesar să o facem.

Tact în loc de prelegeri morale

La vârsta adolescenței, pe copiii noștri îi frământă o mulțime de întrebări pe care nu îndrăznesc să le rostească. La ce vârstă apare prima ejaculare? Mai crește penisul la 16 ani sau nu? 

.............................

Citește continuarea AICI

×