x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Tulburări de vorbire – când să mergi cu copilul la logoped?

Tulburări de vorbire – când să mergi cu copilul la logoped?

05 Noi 2019   •   20:50
Tulburări de vorbire – când să mergi cu copilul la logoped?

Tulburări de vorbire – când trebuie să mergi cu copilul la logoped? Deprinderea vorbirii este un proces complex în care nu toți copiii progresează în același ritm. Dar de unde știi când să ceri ajutor unui logoped, specialistul în tulburările de limbaj?

Achiziționarea limbajului: câteva referințe importante

Există repere clare pentru dobândirea limbajului: La un an, copilul pronunță primele cuvinte (spune „tată, mamă”). Vocabularul său se lărgește treptat. Include comenzi simple. În jur de 18 luni apar primele „expresii de cuvinte” (de exemplu „partea mamă” sau „copilul mănâncă”). Cuprinde propoziții scurte și simple. La doi ani, spune propoziții scurte și mai complete de 2 până la 3 cuvinte. Include comenzi complexe.

Achiziția limbajului nu este liniară. Copilul învață în același timp sensul cuvintelor, să articuleze și să pronunțe cuvintele, chiar rolul cuvântului, locul cuvintelor în propoziții … Este posibil ca acesta să avanseze pe un aspect, apoi altele, deci dezvoltarea generală a vorbirii nu este întotdeauna ușor de evaluat pentru părinți.

Speranţă pentru părinţii cu copii autişti

Tulburări de vorbire – când trebuie să mergi cu copilul la logoped?

Unele elemente trebuie să solicite rapid consultarea unui logoped:

...........................

Citește mai departe AICI

×