x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Vrei un copil inteligent? IQ-ul lui este influențat de implicarea emoțională a tatălui!

Vrei un copil inteligent? IQ-ul lui este influențat de implicarea emoțională a tatălui!

09 Iul 2014   •   18:24
Vrei un copil inteligent? IQ-ul lui este influențat de implicarea emoțională a tatălui!
Sursa foto: Tyler Olson/Shutterstock / Tyler Olson

Copiii ai căror taţi s-au implicat în creșterea lor au un IQ mai mare decât ceilalţi scolari. O implicare mai mare e asociată cu un IQ mai mare.

Oricine stie că un copil are nevoie si de mamă, si de tată. Dar cât de importantă este implicarea tatălui in viaţa copilului?

Rolul pe care mama il are in cresterea copiilor este bine cunoscut. Mai cu seamă in primii ani din viaţă, ea este cea care ii hrăneste si ii ingrijeste. Dar care este rolul tatălui? Cel mai adesea se spune că el trebuie să reprezinte autoritatea in faţa copiilor.

Este si nu este adevărat. Sunt familii in care copiii fac “tot ce vor” din mamele lor, care ii răsfaţă prea mult, dar care ascultă mereu de tată. Dar sunt si familii in care rolul mamei este luat de tată - sunt acele familii care abia la o vârstă mai inaintată au avut un copil. Iar dacă acesta e o fetiţă, tăticul s-a “topit” si nu este in stare să-i refuze nimic prinţesei lui. În astfel de familii, mama ar trebui să fie cea mai autoritară si să nu-si răsfeţe si ea peste măsură fetiţa. Pentru că, intr-adevăr, este bine ca un copil să aibă in faţă două modele de comportament, unul mai ingăduitor si altul mai autoritar (desigur, in sensul bun al cuvântului).

Dar atunci, care este rolul tatălui? Tatăl..................................................

Citește articolul integral AICI.

×
Subiecte în articol: felicia educatie copii parinti