x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 10+1 sfaturi ca să te ferești de CANICULĂ. Cum te aperi de CĂLDURĂ când se anunță COD ROȘU

10+1 sfaturi ca să te ferești de CANICULĂ. Cum te aperi de CĂLDURĂ când se anunță COD ROȘU

08 Iul 2015   •   10:32
10+1 sfaturi ca să te ferești de CANICULĂ. Cum te aperi de CĂLDURĂ când se anunță COD ROȘU
Sursa foto: Adrian Manolache

 E atât de cald încât, dacă ai sparge un ou pe asfalt, ai avea cât ai clipi un... ou ochi! Codul roșu a atins deja vestul țării, iar restul județelor își împart egal codul portocaliu și cel galben. Cum te poți apăra, deci, de canicula care a transformat o bună parte din țară într-o plită încinsă? Iată câteva sfaturi de care nu ar fi rău să țineți cont, dacă trebuie și trebuie să ieși din casă, ca și dacă vrei să creezi o zonă de confort în interiorul ei.

1. Hidratarea rămâne principala metodă de a te proteja. Bea apă (nu foarte rece, dar nici caldă), cel puțin 2 litri și jumătate pe zi. Iar dacă simți nevoia, poți să ajungi până la 4 litri de lichide pe zi.

2. Înlocuiește apa cu ceai verde infuzat la rece. Cel puțin o parte din cantitatea de lichide zilnică o poți înlocui cu un ceai obținut prin infuzare la rece (adică se pune planta în apă rece și se lasă cel puțin o oră, la temperatura camerei). Pe lângă fruzele de ceai verde, poți pune câteva frunze de mentă și de busuioc, care vor accentua senzația de răcorire. De ce ceai verde și nu apă? Pentru că tensiunea ceaiului este mai apropiată de tensiunea sângelui și organismul nu va mai face eforturi să echilibreze tensiunile lichidului și sângelui.

Citește și Ce trebuie să ştiţi când cumpăraţi apă şi alimente pe timp de caniculă

3. Dacă ieși din casă, ia cu tine un spray cu apă, stropește din când în când fața, pieptul, mâinile. Iar dacă întâlnești în drum perdele de apă montate de primării sau de terase, treci prin mijlocul lor, ca să te răcorești.

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR


×