x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 2010 anul plămânului şi al colonului

2010 anul plămânului şi al colonului

de Florin Condurateanu    |    23 Mai 2010   •   00:00
2010 anul plămânului şi al colonului
Sursa foto: /Thinkstock

Oricât strâmbă din nas unii, terapiile şi ideile despre sănătate născute în China trebuie privite cu atenţie, fiindcă au făcut faţă celui mai sever examen: trecerea timpului. De peste 5.000 de ani în China sunt trataţi cu metode naturiste peste un miliard de oameni, aşa că nu trebuie trecut pe băşcălie.



Chinezii afirmă că anul 2010 este anul Tigrului de metal. Este un an cu dualitate, adică un an cu boli accentuate, dar şi tratate cu succes. Simbolul metalului e privit şi el ca o dualitate: metalul te şi apără, dar te şi ucide. Metalul înseamnă şi sabia, şi scutul. În filozofia sănătăţii la chinezi, metalul simbolizează plămânul şi colonul, care au sarcini în imunitate şi care vor funcţiona în tandem. Explicaţii despre ceea ce înseamnă anul pe care-l traversăm primim de la doctor medic primar Teodor Coldea de la Centrul de terapii naturiste şi diagnostic modern Diperiavitamed.

2010 este un an de introspecţie, de privire în interiorul nostru pentru a descoperi şi a dezamorsa blocajele din suflet. Energia plămânului scade din cauza unei stări de melancolie, din pricina tristeţii, a unui exces de meditaţie. De o parte şi de alta a coloanei vertebrale se află puncte de deblocare a stărilor emoţionale. În anul 2010, chinezii susţin că mânia se duce pe ficat şi îi face rău. Ficatul este generalul care elaborează strategiile, este uzina energetică şi el reconstruieşte organismul.

Punctul de tonifiere, de întărire a ficatului se află între degetele 1 şi 2 de la picior, dar trebuie să se acţioneze şi pe punctul de dispersie a prea multei energii. Ficatul lucrează la turaţie maximă noaptea între orele 1 şi 3, tocmai de aceea e bine să dormi, pentru ca ficatul să nu fie bruiat de gânduri şi să fie lăsat să purifice sângele. După ora 3 noaptea, ficatul pasează energia plămânului. În anul 2010 e bine să rămână în atenţie şi simbolul lemn, care are ecou în ficat şi în vezica biliară.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă