x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 7 alimente care dăunează ficatului. Ce trebuie să mâncăm mai puțin sau chiar deloc?

7 alimente care dăunează ficatului. Ce trebuie să mâncăm mai puțin sau chiar deloc?

05 Iul 2014   •   08:31
7 alimente care dăunează ficatului. Ce trebuie să mâncăm mai puțin sau chiar deloc?

O functionare corecta a ficatului ne permite sa avem un corp liber de toxine, deoarece este responsabil pentru curatarea sangelui si transforma mancarea in energie.

Prin urmare, este vital sa prevenim aparitia bolilor de ficat. Un regim alimentar nesanatos favorizeaza dezvoltarea de boli de ficat cum ar fi hepatita, ciroza, ficat gras si cancer. Unele dintre alimentele care afecteaza modul de functionare a ficatului sunt:

Citeste si Dieta indicată în bolile gastro-duodenale şi reţeta unui leac oriental pentru gastrită şi ulcer

1. Produse bogate in cholesterol, cum ar fi carnea rosie, creveti si galbenus de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Clinica Mayo recomanda reducerea consumului de produse de origine animala si sa va orientati la legume, fructe si cereale integrale.

Citeşte şi
9 motive sănătoase ca să mănânci pere toată vara. Află în ce afecţiuni sunt eficiente
Cum prepari pastele ca să nu te îngraşi

2. Alimente grase, acestea sunt bogate in calorii si cresc nivelurile de trigliceride care dauneaza direct ficatului. Reduceti consumul de untura, unt, smantana, piele de pui, sosuri cremoase si maioneza.

Citeşte continuarea AICI.




×