x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Academician Ioanel Sinescu – Transplantul redă viață acelor pacienți care altfel nu și-o pot câștiga

Academician Ioanel Sinescu – Transplantul redă viață acelor pacienți care altfel nu și-o pot câștiga

07 Aug 2019   •   23:32
Academician Ioanel Sinescu – Transplantul redă viață acelor pacienți care altfel nu și-o pot câștiga

Academician Ioanel Sinescu, președintele Asociației Române de Transplant Renal, este medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale. Este Directorul Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal, Institutul Clinic “Fundeni” și rectorul Universității de Medicină și Farmaciei “Carol Davila”, Bucureşti

România este fruntașă la consumul de antibiotice. Care sunt cele mai mari pericole?

Academician Ioanel Sinescu – Sunt foarte multe pericole la care ne expunem. Întâi de toate este excesul și uneori lipsa de rațiune și discernământ în administrarea de antibiotic și când trebuie, dar mai ales când nu trebuie. Din păcate acest lucru se întâmplă de ani de zile. Țin foarte bine minte, în urmă cu câteva decade când încă eram student, la disciplina Boli Infecțioase, în anul 6, am fost deja sensibilizați de profesori că administrarea excesivă și fără indicații de antibiotice ne va duce într-o zi la câștigarea rezistenței antibiotic de către diversele tulpini de virus sau microbi. Astfel nu vom mai avea cu ce să tratăm pacienții care vor fi infestați cu germeni rezistenți la antibiotice. Am ajuns din păcate în această situație, nu doar în România, fenomenul este la scară largă.

Vezi și Radioterapia în cancerul de prostată

Epilarea definitivă cu laser, avantaje și dezavantaje

Cimbru împotriva gingivitei. Rețeta bunicii

Am ajuns în situația în care avem foarte mulți germeni rezistenți la antibiotice. Unii au câștigat o asemenea rezistență încât nu mai sunt sensibili aproape la nimic și evident lumea medicală caută alternative pentru a rezolva situația unor astfel de pacienți. Aceste alternative încep să apară, astfel încât tot ceea ce într-un fel sau altul, am făcut noi administrând excesiv și fără indicații antibiotic la diverși pacienți, în momentul de față să poată fi depășit ca dificultate prin suplimente alimentare, sau o serie de produse care au substanțe active cu acțiune împotriva microbilor. Astfel încât la tratamentul clasic antibiotic sau chimioterapic adăugăm astfel de produse care pot fi numite suplimente alimentare dar care de fapt conțin substanțe active care sunt cele de la care s-a plecat atunci când s-au fabricat pe cale industrială antibioticele. Utilizând astfel de produse reușim, pentru o categorie de pacienți, să înlăturăm necesitatea de antibiotice și chimioterapice, și în același timp reușim să tratăm afecțiunile de care suferă.

Transplantul din România, trece printr-o perioadă de criză. De ce s-a ajuns aici și ce soluție credeți că există la această problemă?

......................

Citește mai mult AICI și urmărește VIDEO

×