x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acele toxicomanilor

Acele toxicomanilor

29 Mai 2007   •   00:00

Organizaţia nonguvernamentală Alianţa pentru Lupta Impotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) trage un semnal de alarmă cu privire la riscul asupra sănătăţii pe care il presupun acele abandonate de consumatorii de droguri in spaţiul public.

STATISTICĂ. In Bucureşti, conform estimărilor oficiale, trăiesc intre 25.000 şi 35.000 de consumatori de heroină. Iar majoritatea işi administrează drogurile pe cale injectabilă. Numărul de seringi utilizate de fiecare toxicoman intr-o zi este intre 1 şi 4, ceea ce inseamnă că, in decursul unei luni, un singur utilizator de substanţe stupefiante injectabile consumă intre 30 şi 120 de seringi. ALIAT apreciază că rata de abandon in spaţii publice a seringilor folosite este de aproximativ 50%. Persoanele care vin in contact cu acele seringilor abandonate sunt expuse riscului de a fi infectate accidental cu HIV sau cu virusul hepatitic B sau C.
De aceea, ALIAT a lansat programul "Poţi face şi tu ceva! Seringile abandonate sunt o sursă de imbolnăvire!" şi işi propune colectarea, la cererea membrilor comunităţii, a acelor şi a seringilor abandonate in spaţiul public al Sectorului 4.

×
Subiecte în articol: sanatatea noastra