x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acupunctura în ureche te face mai suplu

Acupunctura în ureche te face mai suplu

de Florin Condurateanu    |    16 Dec 2010   •   01:11
Acupunctura în ureche te face mai suplu

142728-img-0036.jpgAcupunctura cea veche de cinci-şase mii de ani, care a ajutat sănătatea unei populaţii uriaşe de peste un miliard de chinezi, este plină de rafinamente, de nuanţe. Chinezii susţin că punctele de acupunctură sunt ambivalente, adică acolo există şi plus, şi minus, există şi puţină lumină, şi puţină umbră. Tocmai de aceea, există o întreagă ştiinţă îmbinată cu o superbă artă ca în acelaşi punct să poţi stimula să poţi şi frâna. Explică medicul primar dr Teodor Coldea. În astfel de puncte cu dublă valenţă poţi să îi şi stimulezi femeii fertilitatea, după cum îi poţi şi evita sarcina. Terapeuţii din China emit idei deosebit de interesante. La femei este important rinichiul drept, iar la bărbaţi rini­0chiul stâng. Acestea sunt analizate ca rezervor de energie. Când energia este scăzută în rini­chiul drept, femeia nu rămâne gravidă. Dacă zestrea de energie este săracă pe rinichiul stâng, femeia nu poate ţine sarcina.

Chinezii spun că axul glandelor hipofiză şi hipotalamus este cel care reglează activitatea emoţională, adică reglează totul. Axul hipofiză-hipotalamus este un fel de calculator al organismului. Revenind la capacitatea cuplului de a crea copii, în numeroase situaţii, prin acupunctură, femeia a reuşit să rămână gravidă. 

Acupunctura şi terapiile din China au ca scop principal prevenirea îmbolnăvirii. Însă, prin acupunctură, trebuie fortificat şi psihicul, adică se descarcă sufletul de apăsări, fiindcă atunci când sufletul este prea împovărat de gânduri negre nu dau rezultate nici acupunctura, nici celelalte tratamente naturiste cu plante, ba mai mult au randament foarte scăzut şi tratamentele medicinei alopate.

Medicina din China are ca strategie pregătirea din timp a organismului pentru anul ce urmează. Cu alte cuvinte încă de la debutul noului an trebuie fortificate prin acupunctură puncte-cheie pentru viitoarea stare de bine a organismului de-a lungul întregului an. În ianuarie şi februarie, terapeuţii din China fac un bilanţ al organismului şi îl pregătesc pentru a fi echilibrat. Se procedează pentru început la echilibrarea ficatului, pentru că el este uzina energetică, filtrul sofisticat şi generalul care elaborează strategiile corpului.

În general, primăvara este anotimpul ficatului. De ace­ea, el trebuie fortificat din timpul iernii. Iată şi alte roluri ale ficatului mai puţin cunoscute de popu­laţie. Chinezii susţin că, în afara rolurilor importante în­deobşte cunoscute, ficatul răspunde şi de ochi, şi de un­ghii, şi de piele, şi de păr. Apoi, trebuie încă din iar­nă fortificate şi alte organe decisive. Se ştie că în co­lon există un sediu de imunitate. Tocmai de aceea, acu­puncturiştii stimulează preventiv imunitatea, de­blocând şi încărcând acele puncte corespunzătoare in­tes­tinului gros. Dar repunerea în formă a imunităţii por­nind de la colon se face şi mâncând fructe, legume, car­ne de peşte, de pui şi foarte multe fibre. Şi fiindcă a venit vorba despre dietă să amintim că pe ureche există şi puncte pentru slăbit prin sporirea metabolismului, precum şi puncte care scad pofta de mâncare.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei