x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Acupunctura pe glezne îmbunătăţeşte somnul

Acupunctura pe glezne îmbunătăţeşte somnul

de Florin Condurateanu    |    13 Ian 2012   •   21:00
Acupunctura pe glezne îmbunătăţeşte somnul

Cand somnul nu-ti inchide pleoapele si te zvarcolesti facand cearceaful o franghie rasucita sub tine nu e o treaba de colea! Psihiatria clasica considera ca nesomnul trebuie rezolvat de medicii psihiatri cu ajutorul unei medicatii evoluate. Te­rapeutii din China au ei ce au, adica au o oftica fata de madam chimie. Tocmai de aceea, terapiile din China inca de mii de ani tra­tea­za o populatie de peste un mi­liard cu terapii naturiste, intre care pe primul loc troneaza acupunctura.
Ei bine, iata cum se lupta medicina acelor intre altele si cu nesomnul. Explica medicul primar Teodor Coldea, reputat terapeut.

Chinezii sustin ca persoana care nu doarme bine are o imunitate slaba. Exista o strategie de echilibrare a somnului prin acupunctura. Echilibrarea somnului prin acupunctura se face in puncte de pe maini si de la glezne. De altfel, pe glezne exista puncte de comanda a inchiderii pleoapelor si a deschiderii pleoapelor. In strategia acupunctutristilor pentru redobandirea unui somn sanatos intra si acel punct energetic numit 'punctul celor o suta de reuniuni'. Acest punct numit 'punctul celor o suta de reuniuni' se afla in crestetul ca­pului si el imbunatateste si me­moria, si capacitatea de concen­trare. Ba mai mult, previne si ac­cidentul vascular cerebral.

Ala­turi de punctele de la in­che­ie­­tura mainii si de la glezene, 'punctul celor o suta de reuniuni' din crestetul capului participa la echilibrarea somnului. Si fiindca exista parerea ca persoanele cu insomnie au si o imunitate slaba, chinezii sustin ca de imunitate raspund doua organe: plamanul si intestinul gros.

Acupunctura pentru intestinul gros actioneaza pe meridiane aflate pe mani, dar pentru plamani se pun ace si pe meridianele de pe spate. Atentie! Terapeutii chinezi considera ca turatia maxima in functionarea plamanilor se inregistreaza intre orele 3:00 si 5:00. E bine sa se actioneze pe meridianele spatelui in miezul noptii. Si pentru ca am ajuns la orele din noapte. Sa mai retinem ca noaptea ficatul lucreaza la turatie maxima intre orele 1:00 si 3:00. Este bine sa se mentioneze ca plamanii se ocupa de protejarea omului impotriva relelor ce vin din exte­rior, iar intestinul gros ne apara de relele care vin din interiorul organismului.

×
Subiecte în articol: sănătatea familiei