x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alimentatie - Carne si lapte de la animale clonate

Alimentatie - Carne si lapte de la animale clonate

de Steluta Indrei    |    07 Ian 2007   •   00:00
Alimentatie - Carne si lapte de la animale clonate
Ce vor putea manca americanii in 2007
Ati manca lapte sau carne provenind de la animale clonate? Aceste produse sunt la fel de sanatoase ca alimentele clasice de origine animala, asigura autoritatea americana Food and Drug Administration.

Carnea si laptele care provin de la animale clonate sunt sigure pentru consumul uman, arata un raport al Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americana pentru siguranta alimentara. Studiul confirma un alt raport al Academiei Americane, datand din 2002, din care rezulta ca nu exista diferente notabile intre alimentele clasice de origine animala si cele provenind de la animale clonate. Noutatea raportului FDA, publicat la 28 decembrie 2006, consta in recomandarile cu privire la ovine. Specialistii americani interzic utilizarea oilor clonate in alimentatie.

RETICENTA. Asociatiile de consumatori din SUA privesc insa cu reticenta punerea pe piata a produselor obtinute de la animale clonate.

De aceea reprezentantii acestor institutii au adresat mai multe memorii catre FDA, in care subliniau dezacordul cu privire la acest tip de alimente, precum si intrebari cu privire la sanatatea animalelor clonate. Prin clonare se obtin uneori animale cu diverse patologii, ceea ce necesita utilizarea medicamentelor, care ar putea ajunge in alimente.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă animale clonate