x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei ALIMENTAŢIE/Sandviş cu otrăvuri

ALIMENTAŢIE/Sandviş cu otrăvuri

de Florin Condurateanu    |    14 Dec 2008   •   00:00

Când vezi că îşi bate joc de tine acul de la cântar şi zboară de nebun spre greutăţi inadmisibile, te întrebi ce poţi face ca să subţiezi stratul de grăsime de pe burtă, de pe fund, de pe spate, de pe fălci.



În paranteză fie spus, să ne reamintim că grăsimea de pe burtă este cea mai periculoasă. Şi asta fiindcă grăsimea care înveleşte burta o înveleşte nu numai pe afară, ci şi pe dinăuntru, deoarece organele din abdomen sunt ambalate într-o grăsime ce le face foarte rău. Chestia aceea că trebuie să mergi zilnic în regim de grabă nebună vreo 7 km nu ştiu cât poate fi pusă în practică. Dar până la urmă atenţia trebuie îndreptată tot spre ce ai în farfurie. Mâncatul în grabă îngraşă. Toată invenţia cu chiflele îndesate cu tocătură prăjită şi cartofii prăjiţi este faliment curat pentru sănătate. E-urile care se zbenguiesc prin cele mai multe alimente şi băuturi ne cam scriu testamentul. De altfel, nu trebuie să te bucuri de splendoarea de culori dintr-un magazin cu carne şi produse din carne, specialităţile cel mai frumos colorate sunt doldora de chimie. E bine să mâncăm alimente şi produse ale pământului pe care ne-am aflat noi şi strămoşii noştri. De generaţii şi generaţii, oamenii pământului natal s-au hrănit cu recoltele unui anume pământ, cu apa din această zonă, cu carnea animalelor care au păscut iarba acestor locuri, au respirat aerul locurilor unde s-au născut. Schimbând mâncarea cu alimente aduse din cele străinătăţuri depărtate forţezi metabolismul să prelucreze produse cu care nu este obişnuit şi dezechilibrezi toate sistemele corpului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă