x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alimente roşii ca inima

Alimente roşii ca inima

de Florin Condurateanu    |    25 Ian 2010   •   00:00

Fiindcă e la ordinea zilei şueta despre culori, unele aducătoare de putere, altele care te fac mototol, să vedem cum trebuie să alegem şi unele alimente după culoare.



Explică filozofia terapiilor şi a regimurilor alimentare din China medicul primar Teodor Coldea de la Clinica Diperia Vitamed. Chinezii consideră că locuinţa sufletului este în inimă, iar roşul reprezintă culoarea inimii.

Terapeuţii din China recomandă să ne îmbrăcăm în roşu, de preferinţă cu straie din in şi bumbac. Ei mai susţin că e bine să mâncăm alimente de culoare roşie în acord cu această culoare a inimii. Este indicat să mâncăm cireşe, zmeură, mere roşii, ardei iute roşu, pepene roşu, tomate, dovleac, dovlecel etc. În materie de carne, e bine să alegem carnea de miel şi celelalte sortimente de carne tânără roşie. Conform gândirii medicilor din China, este util ca omul să mănânce destule nuci, ele conţin acizi omega 3.

Şi soia este un aliment foarte indicat, fiindcă este o proteină vegetală de foarte bună calitate. Soia echilibrează energia din pancreas, întăreşte oasele şi articulaţiile. Extractul de nucă neagră luptă eficient împotriva germenilor de infecţii şi a paraziţilor. Şi trebuie luată în considerare teoria terapeuţilor chinezi cum că inima şi intestinul subţire îşi transferă reciproc suferinţele.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă