x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Alimentele de pe lista neagra

Alimentele de pe lista neagra

11 Mar 2004   •   00:00

Care sunt alimentele aflate pe lista neagra in cazul curelor de slabire? Aceste alimente, cum le-ai pus in gura se intrec care sa ingroase mai repede stratul de grasime de pe burta sau fund.

Zaharul si dulciurile trebuie sa devina amintiri. E cazul sa te feresti si de painea alba, mai bine mananci paine integrala cu tarate. Fainoasele cotin amidon, deci sunt de evitat. Cartoful e recomandat crud si cu coaja, eventual copt. Cand ii cureti coaja si-l tratezi termic ii distrugi calitatile pentru sanatate. Friptura cu cartofi prajiti e dinamita, mai bine mananci friptura cu legume, iar mai rar poti pune in farfurie si cartofi prajiti, dar sa-i asociezi cu salate. Pastele trebuiesc taiate de pe lista de mancarurilor fiindca ingrasa.

Orezul n-ar fi un aliment rau, dar recomandabil este orezul nedecorticat, cel gri, nu cel alb fara coaja. Coaja orezului impiedica prin fibrele ei absorbtia amidonului, cel care ingrasa. Porumbul ingrasa si el, caci are mult amidon, floricelele si fulgii de porumb sunt contraindicati fiindca pe langa amidon contin si glucoza. Fasolea uscata se poate manca mai ales in faza a doua de mentinere a greutatii diminuate; cel mai bine este sa fie mancata sub forma de iahnie. Fructele sunt mana cereasca, ele contin si fibre, dar si un zahar oarecare. Coaja fructelor nu trebuie curatata, caci ea limiteaza actiunea rea a zaharurilor din fructe. E bine ca fructele sa fie mancate dimineata pe stomacul gol sau intre mese. E contraindicat consumul fructelor ca desert imediat dupa masa. Se admite consumul fructelor si seara, dar ele sa nu fie bogate in vitamina C, ca portocalele, fiindca au efect energizant inainte de somn. Mai rar se recomanda sucurile de fructe, mai bine mananci fructul cu coaja. Alcoolul ingrasa si e contraindicat, ca si cafeaua, care stimuleaza secretia de insulina, la fel ca si ceaiul negru sau verde.
FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă