x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Aniversare - La multi ani, SMURD!

Aniversare - La multi ani, SMURD!

de Magda Marincovici    |    26 Sep 2005   •   00:00

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Bucuresti a implinit un an de la infiintare, concomitent cu sarbatorirea unui deceniu si jumatate a SMURD Tg. Mures.

"Palmaresul SMURD Bucuresti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti numara peste 140 de misiuni care au avut ca obiect al muncii salvarea vietii oamenilor", spune doctorul Bogdan Oprita, seful medic al acestui serviciu. Primul zbor cu echipaj medical a fost efectuat la 23 septembrie 2004, iar perioada septembrie-decembrie 2004 a fost destinata, in principal, identificarii aeriene si la sol a punctelor de aterizare din Bucuresti si din cele 11 judete de responsabilitate, a spus dr. Bogdan Oprita, cu prilejul unei conferinte de presa.

In 2004, SMURD Bucuresti a efectuat 17 interventii secundare, iar in 2005, 176 de interventii, cele mai multe in luna iulie, cand s-a intervenit in 40 de cazuri. Numarul interventiilor primare a fost de 29, iar al celor secundare de 147. SMURD Bucuresti a fost solicitat si pe timpul inundatiilor, chiar efectuand doua zboruri, unul la Focsani, pentru a transporta un pacient in stare grava, care necesita o interventie pe cord, si un altul la Buzau, pentru un pacient cu fractura de coloana lombara. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă smurd