x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Apa tinereţii

de Florin Condurateanu    |    15 Noi 2008   •   00:00

Una dintre marile izbânzi din cel de-al doilea război mondial nu a fost în luptele de pe front, ci acţiunea de comando a trupelor aliate care s-au infiltrat în teribilele dispozitive de securitate nemţeşti şi au sabotat anihilând fabrica de apă grea din Norvegia.

În acest fel, Hitler nu a putut să construiască bomba atomică în timp optim, realizare care ar fi prelungit grav războiul, inventariind sute de mii de morţi.

Apa grea are însă şi un revers. Există şi apă uşoară, care se regăseşte în instalaţiile nucleare. Apa uşoară este apa sărăcită în hidrogen greu, adică în Deuteriu. Apa cu puţin hidrogen greu, deci apa uşoară, dovedeşte calităţi extraordinare în lupta cu bătrâneţea şi cu ravagiile pe care ea le face în pielea şi ţesuturile omului. În România, prof. dr Ioan Nedelcu a găsit soluţia unor produse care să menţină prospeţimea şi tinereţea pielii şi a ţesuturilor. Un trandafir pus într-o glastră cu apă obişnuită trăieşte două-trei zile. Dacă în glastră se pune însă apă uşoară, pe bună dreptate denumită apă vie, trandafirul trăieşte douăsprezece zile. Deci apa sărăcită în hidrogen greu, apa uşoară, poate figura în reţete de întreţinere a tenului, de întârziere a ridurilor, de menţinere a tonusului ţesutului. În aceste produse de utilitate în cosmetică, profesorul Nedelcu, pe lângă apă uşoară, a adăugat venin de viperă de templu şi o algă denumită alga Nanocrolopsis Oculara. Veninul de viperă de templu frânează contracţia muşchilor care provoacă riduri, iar alga reduce şi ea cu 50% ridurile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă