x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Batalia cu virusul B

Batalia cu virusul B

de Florin Condurateanu    |    21 Iul 2006   •   00:00
PULSUL MEDICINEI
Din totalul hepatitelor cronice, cele generate de virusul C insumeaza 64%, iar cele provenite din infectiile cu virus B ating cifra de 15,7%. Multi sustin ca virusul B e mai parsiv, ca el isi schimba structura pentru a deveni rezistent la medicamente, si ca atare este greu de tratat. Medicamentele impotriva virusului hepatic B provin din terapia impotriva HIV: de exemplu, lamivudina.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals", explica acele principii moderne in tratamentul infectiei cu virusul B. Lamivudina este medicamentul dintr-o terapie de lunga durata, dar dupa circa patru ani de tratament, virusul B capata rezistenta la lamivudina. Medicina a schimbat si ea tactica.
Se incepe terapia cu alte medicamente venite tot din sfera terapiei impotriva HIV: abacavir sau entecavir, si abia dupa patru ani de tratament se poate apela si la lamivudina.
E bine sa se inceapa terapia si cu interferon peghilat, acela cu efect retard, asa ca bolnavul ia acest medicament o data pe saptamana. Terapiile vizeaza in principal impiedicarea depunerilor de fibroza, nu neaparat tinta este impiedicarea inflamatiei in ficat.
Un alt tel al terapiei este acela de a aduce in limite rezonabile numarul de virusuri B.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă