x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cadouri sănătoase

Cadouri sănătoase

de Steluta Indrei    |    21 Dec 2008   •   00:00

IDEI  •  LAMPĂ DE AROMOTERAPIE, COSMETICE BIO
Se apropie Crăciunul şi încă nu ştiţi ce cadouri veţi pune sub brad? Ce-ar fi dacă anul acesta Moş Crăciun ar veni cu daruri sănătoase? Iată câteva idei: un set de aromoterapie, cosmetice bio, un aparat de masaj, ciocolată amăruie.




SFAT. Gândiţi-vă şi la sănătatea celor dragi când le cumpăraţi cadouri
Sursa: stockxpert.com



Toţi dorim să ne relaxăm de Sărbători, să ne bucurăm de o atmosferă caldă şi primitoare în locuinţă. De aceea, un set de aromoterapie este apreciat de oricine în acest sezon. Puteţi alege o lampă de aromoterapie şi uleiuri esenţiale de scorţişoară, vanilie, măr, levănţică, citrice, ylang-ylang, iasomie, patchouli, roiniţă. Acestea au proprietăţi revigorante, calmante şi antidepresive. Dar aveţi grijă ca uleiurile esenţiale să fie 100% naturale. Uleiurile combinate cu substanţe chimice sau cele sintetice nu au efecte terapeutice, ci dimpotrivă fac mai mult rău decât bine. Setul de aromoterapie mai poate cuprinde beţişoare şi lumânări parfumate. Şi cum aromoterapia merge mână în mână cu meloterapia, în pacheţelul de sub brad poate fi pus şi un CD cu colinde sau cu muzică relaxantă.

PENTRU EA.
O gamă de cosmetice bio este binevenită pentru orice femeie. Fardurile, cremele, gelurile de duş, săpunurile şi deodorantele care au în compoziţie substanţe naturale se găsesc la farmacii sau la magazinele cu produse ecologice. Spre deosebire de cosmeticele cu arome, conservanţi şi coloranţi sintetici, produsele bio îngrijesc pielea fără riscul apariţiei unor reacţii alergice. Întrucât conţin doar extracte şi uleiuri din plante, cosmeticele naturale au proprietăţi nutritive, calmante şi detoxifiante.

PENTRU EL. Un cadou potrivit pentru bărbaţii care vor să se menţină în formă ar fi un aparat de masaj sau un set de gantere. Partenerul de viaţă va aprecia cu siguranţă aceste obiecte care îl vor ajuta să se relaxeze în timpul liber sau să înlăture stresul şi oboseala după o zi grea de muncă.

DULCIURI.
Dacă doriţi să le oferiţi celor dragi dulciuri sănătoase, alegeţi ciocolata amăruie cu peste 70% cacao. Magneziu, potasiu, fier, fosfor, vitaminele B12 şi B2 – un adevărat cocteil de vitamine şi minerale conţine ciocolata neagră. Aşa se explică starea de bine pe care o avem când savurăm câteva pătrăţele de ciocolată amăruie. Numeroase studii au dovedit proprietăţile terapeutice ale ciocolatei cu peste 70% cacao. Cantitatea mare de antioxidanţi din cacao protejează inima, contribuind la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului. Totodată, ciocolata amăruie calmează tusea. Acest efect se datorează teobrominei, substanţa cu gust amar din cacao. Un alt avantaj: ciocolata stimulează activitatea cerebrală, ajutând la reducerea stresului şi a oboselii. Dar aceste efecte benefice se vor face simţite numai dacă mâncăm ciocolată în cantităţi moderate. Ne putem permite 3-4 pătrăţele zilnic.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă