x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campanie - Infarctul cardiac nu alege

Campanie - Infarctul cardiac nu alege

de Oana Antonescu    |    15 Dec 2006   •   00:00

In Bucuresti, doar sase ambulante sunt echipate pentru a face fata solicitarilor in cazurile de infarct miocardic. De aproape doi ani, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) nu mai face fata apelurilor din ce in ce mai numeroase, care semnaleaza cazuri de infarct miocardic.

In Bucuresti, doar sase ambulante sunt echipate pentru a face fata solicitarilor in cazurile de infarct miocardic. De aproape doi ani, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) nu mai face fata apelurilor din ce in ce mai numeroase, care semnaleaza cazuri de infarct miocardic. Lunar se inregistreaza in medie 1.100 de apeluri si anual cifrele cresc cu 10%, avertizeaza directorul general al SAMB, dr. Ovidiu Cismaru, cu ocazia lansarii campaniei "Infarctul miocardic nu alege". Pentru a acorda primul ajutor unui pacient cu infarct, o salvare trebuie sa fie echipata special. Dotarea consta intr-un monitor defibrilator care efectueaza o electrocardiograma (EKG), cu un ventilator automat, un aspirator electric, seringa automata si o targa speciala hidraulica ce atenueaza socul in timpul transportului. "Pentru a putea face fata numarului din ce in ce mai mare de solicitari, SAMB are nevoie de circa 60-70 de astfel de ambulante, dotate la standardele Uniunii Europene", semnaleaza dr. Cismaru. Nici in ceea ce priveste personalul medical situatia nu e mai buna. Cei 95 de medici care lucreaza la Salvare sunt special instruiti pentru cazurile de infarct miocardic, insa ei sunt insuficienti pentru pacientii din ce in ce mai numerosi.
Ai ce citi maine !
"Respect omul si cer acelasi lucru" O spune Nelu Ploiesteanu, artist care zilele acestea isi va serba ziua de nastere. "Pot sa spun ca acum 25 de ani cantam mai bine decat astazi", marturiseste Ploiesteanu. Are un stil simplu, direct: "Nu am fost usa de biserica, nu sunt nici acum". Restul declaratiilor? Duminica.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă