x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei CANCER. Creştere îngrijorătoare a numărului de bolnavi, în Botoşani

CANCER. Creştere îngrijorătoare a numărului de bolnavi, în Botoşani

20 Aug 2015   •   17:42
CANCER. Creştere îngrijorătoare a numărului de bolnavi, în Botoşani

Peste 7.800 de persoane din Botoşani sunt înregistrate în evidenţele medicilor botoşăneni cu cancer, potrivit unei situaţii prezentate, joi, într-o conferinţă de presă, de şeful Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, medicul Tereza Cojocaru.

Citeşte şi: ATENTIE! Acest fruct DISTRUGE 98% din celulele canceroase

Potrivit acesteia, creşterea numărului de pacienţi cu cancer este îngrijorătoare. Peste 250 de cazuri au fost înregistrate în prima jumătate a acestui an, îngrijorătoare fiind şi numeroasele cazuri de cancer de piele, generate în special de expunerea îndelungată la soare.

Citeşte şi: CANCER. Beneficiul NEASTEPTAT al consumului zilnic de cafea

'Foarte frecvent în judeţul Botoşani este carcinom bazocelular, adică cancerul cutanat. Cauza este expunerea îndelungată la soare, însă pot fi şi leziuni preexistente care se malignizează ulterior. Se pot opera leziunile în fază incipientă şi sunt cu evoluţie bună. Sunt şi cazuri neglijate, avansate, care nu mai poate să beneficieze de niciun fel de tratament', a afirmat Cojocaru.

Citeşte şi A fost descoperit încă un beneficiu al aspirinei

Potrivit medicilor, cele mai multe cazuri de cancer la pacienţii din Botoşani se localizează în zona aparatului digestiv.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cancer botosani