x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Când le e permisă ciocolata diabeticilor

Când le e permisă ciocolata diabeticilor

21 Aug 2017   •   17:39
Când le e permisă ciocolata diabeticilor

Fie că suferi de diabet zaharat, fie că ai colesterolul mărit, ciocolata poate rămâne în dieta ta, dar numai dacă respecți anumite reguli, scrie clicksanatate.ro.

Alege varianta dietetică

În cazul în care ai fost diagnosticat cu diabet, mai rar sau la ocazii speciale, poți să mănânci o porție mică pe zi de ciocolată amăruie. Este de preferat să alegi varianta dietetică, preparată în casă, cu îndulcitor pulbere sau lichid.

Dacă observi o scădere a glicemiei sau dacă intenționezi să faci puțină mișcare, ciocolata va preveni agravarea situației și va crește nivelul de glucoză din sânge atât cât este necesar. Flavonoidele provenite din cacao favorizează reacția organismului la insulină, ceea ce scade șansele ca glucoza să fie stocată în celulele grase ale corpului.

Ciocolata neagră crește colesterolul bun

Îți place mai mult ciocolata amăruie? Acesta previne creșterea periculoasă a nivelului de colesterol rău. Un consum moderat de ciocolată amăruie scade nivelul de colesterolul rău și-l crește pe acela de colesterol bun. Acidul stearic pe care-l conține acest sortiment de ciocolată previne formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge, îngustându-le.

×
Subiecte în articol: ciocolata diabet