x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Care este relația dintre grupele de sânge și predispoziția apariției cancerului?

Care este relația dintre grupele de sânge și predispoziția apariției cancerului?

07 Iul 2014   •   22:14
Care este relația dintre grupele de sânge și predispoziția apariției cancerului?
Sursa foto: Rudyanto Wijaya/Getty Images/iStockphoto

Descoperiri recente din oncobiologie au aratat ca exista o relatie intre grupa sanguina si predispozitia spre aparitia unor anumite forme de cancer.

Cancerul este, in realitate, o denumire generica a unor boli bazate pe dereglarea procesului de inmultire exagerata a unor celule "defectei. Oncobiologii britanici au cercetat relatia dintre grupele de sange si probabilitatea statistica a aparitiei diferitelor forme de cancer. Oncologii de la Universitatea din Manchester au dovedit practic faptul ca incidenta apritiei ingrozitoarei boli numite cancer difera in functie de grupa sanguina. Acest lucru era cunoscut de antropologia medicala si medicina, in mod destul de empiric, pana ce a fost descoperit (deocamdata partial) secretul genomului uman (harta genetica a omului), care arata "adevarul adevarati despre destinul evolutiei sanatatii umane.


Grupa 01
Geneticianul Danielle F. Shelton, cercetator la Universitatea din Manchester, a constatat, in urma unui studiu recent, ca in Islanda, unde predomina grupa de sange 01, riscul de cancer de col uterin, de rect, ca si de piele este extrem de crescut la femei. La fel de ridicat este riscul de cancer retinian si al glandei epifize, mai ales la femeile sub 35 de ani. Cercetarile lui Danielle Shelton au demonstrat statistic faptul ca toti cei care au grupa de sange 01 frecventa si in alte zone ca Chile, SUA, Danemarca si unele regiuni din Romania (cum ar fi Oltenia) prezinta acelasi risc de....................

Citeste continuarea ca sa afli la ce alte riscuri sunt expuse persoanele cu grupa 01, precum si cele care au grupele sangine AII, BIII si ABIV.

×
Subiecte în articol: felicia grupe sanguine cancer