x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Care sunt semnele apariției cancerului la sân

Care sunt semnele apariției cancerului la sân

10 Mai 2016   •   16:26
Care sunt semnele apariției cancerului la sân

Multe dintre simptomele specifice cancerului mamar pot fi trecute uşor cu vederea. Îţi spunem în rândurile de mai jos care sunt cele mai frecvente semne care indică prezenţa cancerului de sân, scrie clickpentrufemei.ro.

Apar secreții mamelonare
 
Apariţia unei secreţii mamelonare cu sânge sau chiar lapte poate fi produsă de o tumoare benignă la niveul canalului de excreţie al laptelui, de o tumoare hipofizară sau de alte tumori metastatice. În cazul femeilor de peste 50 de ani, mamelonul poate fi distorsionat din cauza apariției unor excrescențe și îngroșări la nivelul epidermei.
 
Resimţi disconfort la nivelul axilelor
 
Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamați pot semnala prezența timpurie a maladiei. În acest caz, se recomandă efectuarea de urgență a unui control de specialitate.
 
Se modifică forma sânilor
 
Mai multe femei diagnosticate cu cancer au remarcat o modificare evidentă în ceea ce privește forma sânilor. De exemplu, femeile cu forme rotunde au observat că unul dintre sâni începe să prindă un contur oval. În acest caz, este necesară autoexaminarea periodică a sânilor, precum și consultul unui medic specialist.

×
Subiecte în articol: cancer cancer la san