x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Carte - Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului

Carte - Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului

de Magda Marincovici    |    27 Oct 2008   •   00:00

Marţi, împreună cu Jurnalul Naţio­nal şi cu suplimentul Jurnalul de să­nătate, primiţi volumul "Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului" apărut la Editura Curtea Veche.



Autoarea acestei cărţi, Jean Carper, oferă informaţii, date şi reţete care îl ajută pe cititor să-şi pună la punct o strategie pentru buna funcţionare a creierului. "În scrierea acestei cărţi am avut pri­vilegiul de a putea apela la cele mai bune minţi din domeniul cercetării creierului şi al nutriţiei. Aceşti oa­meni de ştiinţă au dovedit o capacitate şi o bunăvoinţă ex­cepţionale de a mă ajuta să interpretez numeroasele studii ştiinţifice pe tema creierului, alimentaţiei şi suplimentelor, pentru a putea transforma corect infor­ma­ţiile în idei şi sfaturi uşor de înţeles pentru cititori", mărturiseşte au­toa­rea. Şi apoi Jean Carper înşiră o listă de perso­nalităţi care exprimă teorii şi fac recomandări girate cu experienţa lor.

Una dintre concluziile acestora este că, o dată cu înaintarea în vârstă, contează nu mărimea creierului sau numărul de neuroni rămaşi, ci felul în care sunt conectaţi şi ce putem face pentru a con­serva şi înti­neri, la nevoie, conexiunile. O veste bună, nu numai pentru noi, dar şi pentru cer­cetători.


×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă