x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cât de periculoase sunt periuțele de dinți

Cât de periculoase sunt periuțele de dinți

29 Iun 2017   •   17:50
 Cât de periculoase sunt periuțele de dinți

Încă de când suntem mici, părinții și profesorii ne vorbesc despre importanța spălării dinților, pe care trebuie să-i periem de două ori pe zi, dimineața și seara. Acesta este un obicei pe care 90% dintre noi îl respectăm, deoarece este sănătos și necesar, scrie clickpentrufemei.ro.

Igiena personală este necesară pentru prevenirea cariilor, infecțiilor, respirației urât mirositoare și a durerii de dinți. Dacă dinții nu sunt spălați regulat, atunci crește riscul de dezvoltare a plăcii și a tartrului, cauzate de acumularea de resturi de mâncare între dinți. În plus, bacteriile din gură pot ajunge la inimă prin sânge, ceea ce duce la creșterea riscului de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

Acum mulți ani, oamenii foloseau cărbunele sau bețișoarele pentru a-și îngriji dinții, dar în timp au apărut alte produse mult mai eficiente. Periuța de dinți este una dintre ele, fiind cea care ne ajută să ne menținem dantura curată, albă și sănătoasă. Însă, modul în care este folosită periuța poate avea efecte negative asupra sănătății. Află de ce!

×