x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce bem, ce mancam - Carne de porc presata Hame

Ce bem, ce mancam - Carne de porc presata Hame

de Magda Marincovici    |    05 Dec 2006   •   00:00
Ce bem, ce mancam - Carne de porc presata Hame

Scrie carne pe eticheta, carne es-te si in cutie. Dar este o conserva cu continut mare de grasimi. De aceea, persoanelor cu tendinte de ingrasare, cu boli de inima, dar si copiilor li se reco-manda moderatie.

CE MANCAM, CE BEM
Scrie carne pe eticheta, carne este si in cutie. Dar este o conserva cu continut mare de grasimi.

Ingrediente: carne de porc 60%, emulsie de sorici, apa, amidon din cartofi, sare, proteina vegetala din soia, condimente, colorant (carmin E 120), antioxidant (acid ascorbic E 300). Este o conserva tipica de carne de porc, produs sterilizat. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca "ingredientul principal este chiar carnea de porc prezenta intr-un procent rezonabil. Ca majoritatea produselor din carne de porc, si acesta are un continut ridicat de grasimi animale saturate, bogate in colesterol".

Din cauza continutului ridicat in grasimi animale, "produsul nu este recomandat copiilor mici, persoanelor supraponderale, obeze, suferinde de diabet, de hipertensiune si boli cardiovasculare, precum si celor cu boli cronice inflamatorii, bolnavilor de ficat, de rinichi si cu hiperuricemie (guta). Produsul poate fi inclus in diete diversificate cu fructe si legume proaspete", ne avertizeaza profesorul Mencinicopschi.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă carne