x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce sfaturi ne dau medicii pentru a ne ajuta să facem față gerului

Ce sfaturi ne dau medicii pentru a ne ajuta să facem față gerului

01 Dec 2018   •   22:01
Ce sfaturi ne dau medicii pentru a ne ajuta să facem față gerului

Mercurul din termometre a coborât vertiginos, iar temperaturile foarte scăzute ne agravează bolile cronice și ne șubrezesc imunitatea. Medicii ne dau câteva sfaturi prețioase, menite să ne ajute să trecem cu bine peste zilele geroase.

Vestimentația în mai multe straturi te ferește de ger

“În primul rând vestimentația. Există modă și pentru haine călduroase și confortabile. Nu trebuie să tremurăm de frig pentru niște canoane absurde ale modei. Pe ger, ideal este să purtăm haine în mai multe straturi, adică în loc o geacă și un pulover foarte groase, este de preferat să avem o gecuță grosuță, un pulover și un tricou de bumbac. Astfel, organismului îi este mai ușor să-și facă termoreglarea, aerul dintre straturile de îmbrăcăminte se încălzește și nu dă voie organismului să înghețe de frig. În plus, ne putem adapta ușor când intrăm în spații închise, pentru că dezbrăcăm un strat de haine. În plus, toate hainele trebuie să fie din material naturale. Nu doar că ţin mai cald dar şi permit pielii să respire. Pe ger, căciula şi mănuşile sunt obligatorii iar încălţămintea trebuie să fie călduroasă, din piele sau material rezistente la apă şi destul de lejeră pe picior pentru că altfel îngheţ”, a explicat dr. Magdalena Iordan, medic de familie.

 Și în zilele geroase ieșiți la aer

“Chiar dacă este o zi geroasă, nu vă izolați în casă. Dacă sănătatea vă permite, faceți plimbări scurte, pentru că aerul curat face bine organismului. Chiar și persoanele cardiace, hipertensive sau asmatice ar trebui să iasă, măcar puțin din casă, chiar dacă este iarnă și frig. Omul nu este făcut să hiberneze. Ideal pentru aceste categorii de persoane este să opteze pentru plimbări scurte în jurul prânzului, pentru că atunci temperatura aerului mai crește puțin. Însă, categoric, cardiacii și astmaticii trebuie să evite drumurile lungi în zilele geroase, pentru că bolile lor se pot agrava”, spune medicul.

Pe ger, alcoolul...............

Citește mai mult despre cum ne apărăm de ger

×