x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chipsurile sunt toxice și cresc riscul de cancer! Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi îți explică de ce

0
10 Noi 2018 - 09:44
Chipsurile sunt toxice și cresc riscul de cancer! Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi îți explică de ce

Tentanțiile alimentare sunt multe și, deseori, cedăm în fața lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viață, iar excepția se transformă în permanență, lucrurile o pot lua razna, iar consecințele asupra sănătății noastre pot fi devastatoare. De exemplu: chipsurile. Sunt la îndemână, putând fi cumpărate de la orice colţ de stradă şi, pe moment, ne amăgesc foamea. Vestea proastă este, însă, că ele sunt veritabile bombe calorice și abundă în chimicale. Cu toții am mâncat chipsuri, măcar o dată în viață, dar persoanele care le consumă frecvent se supun unor riscuri ale căror efecte devastatoare se vor observa în timp.

Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt produse industriale obţinute din cartofi feliaţi, săraţi şi prăjiţi, cu sau fără arome naturale sau artificiale. Prăjirea este unul dintre cele mai nesănătoase moduri de preparare a alimentelor. La temperaturile înalte necesare prăjirii grăsimile se descompun prin oxidare, hidrolizăşi polimerizare generând substanţe toxice precum acroleina şi acrilamida.

Chipsurile sunt toxice! „Aceste substanţe sunt neurotoxice şi afectează celula nervoasă. Ele au şi potenţial cancerigen şi sunt toxice şi pentru ficat, pancreas şi rinichi. Acrilamida există nu doar în chipsuri, care conţin cea mai mare cantitate, ci şi .................................

Citește mai departe despre alimentele care cresc riscul de cancer


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

ATENȚIE! Risc crescut de diabet, după 45 de ani – la ce semne trebuie să fim atenți, chiar dinainte de a ajunge la medic

ATENȚIE! Risc crescut de diabet, după 45 de ani – la ce semne trebuie să fim atenți, chiar dinainte de a ajunge la medic
Ce categorii de prsoane prezintă risc crescut de diabet, care sunt simptomele bolii și cum o putem preveni și/sau ține sub control ori trata – acestea sunt doar câteva dintre temele dialogului cu dna prof. un...

Cercetătorii au descoperit că cei care beau un pahar de vin zilnic sunt mai sănătoși

Cercetătorii au descoperit că cei care beau un pahar de vin zilnic sunt mai sănătoși
Un studiu marca Harvard a demonstrat că oamenii care beau un pahar de vin zilnic sunt mai sănătoși. Conform Dailymail, cei care beau, dar nu în exces, sunt internați la spital mai rar decât cei care nu beau...

Exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă

Exerciții fizice pentru slăbit, de folos pentru o postură sănătoasă
În cazul persoanelor supraponderale, exerciţiile fizice ajută nu doar în lupta cu kilogramele în plus, ci şi în normalizarea lipidelor în sânge, în normalizarea tensiunii arteriale şi a nivelului glucozei în...

Trei metode să te lași de fumat. La cel puțin una dintre ele nu te-ai gândit

Trei metode să te lași de fumat. La cel puțin una dintre ele nu te-ai gândit
Dependența de nicotină e o boală. Cum o tratăm – Potrivit statisticilor, 46,4 % dintre bărbaţii din ţara noastră şi 24,1% dintre femei fumează, iar 89 de milioane de ţigări se consumă în România...

SINUZITA - diagnostic, complicații, tratament

SINUZITA - diagnostic, complicații, tratament
Potrivit statisticilor, 14% din patologia umană o constituie, anual, la nivel global, sinuzitele. Sezonul rece este unul prielnic sinuzitelor pentru că sinusurile se obturează, de regulă, în timpul unei infecții vi...

Cancer la cap și la gât – tot ce trebuie să știi

Peste 6.000 de români sunt diagnosticaţi anual cu cancer la cap şi la gât. Incidența decesului care survine în acest tip de cancer este de foarte mare: 45%! Statisticile arată că aproximativ 2.500 de pacienți...

METATARSALGIA, boala care-ți dă „foc” la tălpi. Diagnostic și tratament

METATARSALGIA, boala care-ți dă „foc” la tălpi. Diagnostic și tratament
Poate nu ai auzit niciodată despre această afecțiune medicală – metatarsalgia – dar cu siguranță te-ai confruntat cu ea, de-a lungul vieții. Îți provoacă durere și uneori simți o arsură puternică, în...

Lipsa de somn ne afectează echilibrul

Lipsa de somn ne afectează echilibrul
Pentru diferite motive, uneori nu reușim să adormim, indiferent de cât de obosiți sau de cât de târziu e. Un nou studiu, care a analizat efectele lipsei de somn asupra corpului, ne va motiva să ne băgăm...

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi

PSORIAZIS diagnostic și terapie – tot ce trebuie să știi
Considerată o boală fizică dar cu urmări „mutilante” psihic, psoriazisul este o afecțiune din păcate cu largă răspândire. Statisticile arată că nu mai puțin de 2% dintre români suferă de această...

CARMEN ORBAN: „Avem mulți bolnavi de cancer care mor cu zile pentru că n-au apucat să-și facă radioterapie”

CARMEN ORBAN: „Avem mulți bolnavi de cancer care mor cu zile pentru că n-au apucat să-și facă radioterapie”
În pragul iernii ne reîntoarcem la Institutul Clinic Fundeni pentru un dialog despre performanță și progres, cu dna conf. univ. dr. Carmen Orban, managerul prestigioasei instituții medicale bucureștene. CARMEN...

Hemofilia, o boală rară – ce trebuie să știm despre ea

Hemofilia, o boală rară – ce trebuie să știm despre ea
Hemofilia este o boală ereditară, cu transmitere recesivă, caracterizată printr-o anomalie a coagulării sângelui. O particularitate a bolii e că gena responsabilă în cauză se găseşte pe unul dintre cei doi cr...

Avertisment DUR al medicilor: „Dacă ar fi un virus, ne-am afla în faza 6 de alertă”

Avertisment DUR al medicilor: „Dacă ar fi un virus, ne-am afla în faza 6 de alertă”
Chiar dacă femeile au o speranță de viață mai mare decât bărbații, sănătatea lor este mai precară. Conform Agerpres, una din trei femei a suferit sau poate suferi agresiuni fizice sau sexuale de-a lungul...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea
Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre primele semnale că organismul copilului intră într-un pro...

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice

Prezervarea fertilității înainte de tratamentele oncologice
Teama că nu vor mai putea avea copii în urma tratamentelor oncologice îi macină pe mulți pacienți tineri, diagnosticați cu cancer. Prezervarea fertilității este o temă „fierbinte”. Care sunt cele mai...

Cancerul de col uterin - tot ce trebuie să știi: cauze, simptome, diagnostic, tratement

Cancerul de col uterin - tot ce trebuie să știi: cauze, simptome, diagnostic, tratement
Cancerul de col uterin înseamnă o tumoare malignă, dezvoltată la nivelul cervixului și, alături de cancerul mamar, este una dintre cele mai frecvente forme de cancer întâlnite la femei. Cancerul de col...
Serviciul de email marketing furnizat de