x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cinci obiceiuri de care trebuie sa scapi in bucatarie

Cinci obiceiuri de care trebuie sa scapi in bucatarie

27 Apr 2018   •   16:07
Cinci obiceiuri de care trebuie sa scapi in bucatarie

Unele dintre aceste greseli pot conduce, uneori, la toxiinfectii alimentare, ceea ce nu este deloc placut. Iata care sunt cateva dintre aceste greseli.

 

1. Mainile trebuie spalate neaparat cu sapun. O simpla clatire cu apa nu este suficienta pentru a indeparta numarul mare de bacterii potential periculoase.

2. Buretele de bucatarie trebuie schimbat de cel putin trei ori pe luna. Nu de altceva, dar el reprezinta un mediu ideal pentru dezvoltarea si inmultirea bacteriilor, chiar daca folositi detergent de vase de buna calitate.

3. Bacteriile nu dorm, dar pot fi distruse printr-o prelucrare la temperaturi ridicate a preparatelor culinare. E mai bine sa le fierbeti mai mult decat mai putin.

4. Nu incercati aluatul crud, pentru a evita doua mari neplaceri: salmonela si o eventuala infectie stomacala. Ambele cu urmari destul de nedorite pentru sanatate.

5. Inainte de a introduce mancarea in frigider, lasati-o sa se raceasca timp de doua ore. Daca o tineti mai mult, riscati o deteriorare mai rapida a gustului. Cu alte cuvinte, se strica mai devreme.

×