x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Colegiul Medicilor - Legi cu deficiente

Colegiul Medicilor - Legi cu deficiente

de Oana Antonescu    |    31 Oct 2005   •   00:00
Colegiul Medicilor - Legi cu deficiente

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) crede ca pachetul de legi propus de Ministerul Sanatatii are grave deficiente, care vor determina distorsiuni in functionarea sistemului sanitar romanesc.
O echipa de specialisti ai CMR a ajuns la concluzia ca pachetul de legi nu poate fi adoptat in forma actuala, intrucat are mari nereguli, precum atacul la independenta profesionala, contradictiile din cadrul aceleiasi legi, hipercentralizarea. Pachetul de legi nu tine cont de nevoile pacientului sau de opinia medicilor, care nu au fost consultati, in prealabil. Din acest motiv, CMR solicita ca legile privind reforma in sistemul sanitar sa fie dezbatute in Parlament si sa nu fie adoptate prin asumarea raspunderii guvernamentale.

Presedintele CMR, prof. dr. Mircea Cinteza (foto), crede ca actualul ministru, Eugen Nicolaescu, "a redactat rapid un pachet de legi care starneste controverse. Colegiul Medicilor nu doreste razboi, ci discutarea acestor legi cu maturitate". Vicepresedintele CMR, prof. dr. Vasile Astarastoae, a atras atentia ca si noua lege a transplantului contine erori grave, incurajand comertul ilicit de organe.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă legi