x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Concluzie incredibila: Adaosul de vitamine este INUTIL!

Concluzie incredibila: Adaosul de vitamine este INUTIL!

29 Mai 2018   •   13:34
Concluzie incredibila: Adaosul de vitamine este INUTIL!

Majoritatea adaosurilor de vitamine, atat de populare in intreaga lume, practic, nu exircita nici o influenta asupra starii de sanatate. Este concluzia la care au ajuns cercetatorii canadieni de la Universitatea din Toronto si care si-au publicat lucrarea pe aceasta tema in revista Science Daily.

 

Oamenii de stiinta au efectuat o analiza detaliata a stuiilor clinice randomizate, publicate in perioada 2012-2017. Astfel, s-a constatat ca vitaminele C si D, precum si calciul - cele mai raspandire adaosuri alimentare - nu actioneaza, nici pozitiv, nici negativ, in cazul tratamentelor profilactice pentru afectiuni cardio-vasculare, atac de cord sau insuficienta cardiaca. 

In acelasi timp insa, cercetatorii au observat ca acidul folic in combinatie cu vitamina B poate reduce riscul dezvoltarii unor boli de natura cardio-vasculara sau a unui infarct.

"O dieta sanatoasa reprezinta cea mai buna metoda de a primi cantitatea suficienta de vitamine si minerale. Pana in prezent, nici un studiu privind adaosurile alimentare nu a demonstrat ca exista ceva mai bun decat o portie sanatoasa de produse vegetale, incluzand legumele, fructele si alunele", a rezumat coautorul lucrarii de cercetare, David Jenkins.

 

×