x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Conducerea Spitalului Târgu Jiu, unde a făcut infarct tânăra ce trebuia operată de amigdalită, a fost destituită

Conducerea Spitalului Târgu Jiu, unde a făcut infarct tânăra ce trebuia operată de amigdalită, a fost destituită

de Gabriela Mladin    |    31 Aug 2011   •   11:27
Conducerea Spitalului Târgu Jiu, unde a făcut infarct tânăra ce trebuia operată de amigdalită, a fost destituită

Consiliul de Administratie al Spitalului de Urgenta din Targu Jiu a decis demiterea managerilor unitatii, dupa analizarea concluziilor anchetei ce a survenit decesului unei tinere de 17 ani a murit, in sectia ORL, imediat ce i s-a administrat un antibiotic.

Cand culpa medicala a fost stabilita, managerilor li s-au cerut demisiile, dar, inainte de intrunirea Consiliului de Administratie, au refuzat. Managerul spitalului, Gheorghe Neata si directorul medical, Constantin Palivan, si-au prezentat demisiile din functii cu mai putin de o ora inainte de a fi destituiti.

Tatal victimei spune ca demiterea din functia de manager nu rezolva problema, ci ar trebui ca macar medicilor respectivi sa li se interzica sa mai profeseze.

Ministerul Sanatatii a dispus ancheta in cazul mortii tinerei de 17 ani, adusa sa se opereze pentru scoaterea amigdalelor si care a suferit un infarct, cu trei ore inaintea interventiei chirugicale.

Carmen Braia, medicul care a fost de garda in ziua in care a murit Madalina Tulic, a sustinut ca tanara a suferit infarctul pentru ca era speriata de operatie. Ea a exclus varianta ca injectia cu amplicilina administrata tinerei sa fi 'amorsat' infarctul.

Cert este ca necropsia nu a relevat prezenta unei malformatii cardiace care sa explice de ce a cedat inima pacientei.

Comisia a constatat, pe de o parte culpa medicala, iar pe de alta faptul ca in spital se folosea aparatura cu termenul de uz depasit, in timp ce medicii dispuneau de aparatura noua, pe care nu o foloseau.

Daca doctorul Palivan si-a prezentat demisia de onoare, facand parte din echipa manageriala si considerand ca si el trebuie sa-si asume raspunderea, Gheorghe Neata s-a agatat de scaun cu orice pret.

Neata a incercat sa negocieze

'Daca domnul doctor Neata isi prezinta demisia, atunci mi se pare normal sa-mi dau si eu demisia. Facem parte dintr-o echipa si raspunderea trebuie sa ne apartina. Voi decide in functie de ce stabileste domnul Neata', a declarat inainte de a-si prezenta demisia, Constatin Palivan, director medical al Spitalului Judetean din Targu-Jiu.

Neata a tras de timp pana in ceasul al 12-lea. Intrebat cu o ora inainte de sedinta CA-ului daca isi va da demisia, Neata a declarat ca nu are de gand sa faca acest lucru: 'De ce sa-mi dau demisia?', a intrebat Neata. Pe de alta parte, managerul pus in fruntea Spitalului de catre PD-L si sustinut, apoi, de PSD, a incercat sa negocieze cu Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj. Acesta a cerut incetarea raporturilor de munca la intelegerea partilor, solicitand si perioada de interimar de 30 de zile ca preaviz. Ion Calinoiu n-a fost, insa, de acord cu interimatul, solicitandu-i lui Neata sa plece fara a mai fi vreo zi director.

Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Targu-Jiu a mai decis si revocarea din functie a directorului economic, Steluta Udristoiu. Pana la numirea unui nou manager, interimatul la spital i s-a propus presedintelului CA, Valentin Popa. Acesta a refuzat, insa. 'Deci, Gheorghe Neata nu mai este, iar daca domnul Vali Popa a refuzat, voi gasi o alta solutie. Domnul Neata nu mai poate fi nici interimar', a declarat Ion Calinoiu,.

Intre timp, procurorii anchetaza si culpa medicala a medicilor in privinta mortii tinerei, iar ieri, cand demisiile curgeau pe banda de la Spitalul Judetean Gorj, tatal tinerei decedate, Radu Tulic era chemat la politie pentru a da explicatii pentru ceea ce i s-a intamplat fetei.

Tatal victimei: 'Demisiile nu rezolva nimic!

'Demisiile domnilor manageri nu rezolva nimic, acesti domni nu mai sunt manageri, dar profeseaza ca medici in continuare. La fel si asistenta care i-a facut fiicei mele antibioticul. Aceste demisii imi aduc mie fetita inapoi? Aceste masuri trebuiau luate inainte de a i se intampla fetitei mele nenorocirea. Acest spital judetean este pe ultimul loc din tara la prestari medicale. Poate dupa cazul asta se va intampla ceva. Sper intr-o ancheta serioasa. Le transmit medicilor sa-si asume responsabilitatea, sa nu-si mai faca treaba in dorul lelii, iar oamenilor le transmit sa se trateze in alta parte', a declarat Radu Tulic, tatal tinerei decedate.

×