x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Controale la intrarea în şcoli

Controale la intrarea în şcoli

de Eugenia Mihalcea    |    06 Noi 2009   •   00:00

Elevii, dar şi vizitatorii ar trebui controlaţi medical la intrarea în şcoli şi în grădiniţe, pentru a preveni extinderea epidemiei de gripă A/H1N1, crede preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

El a solicitat ieri miniştrilor interimari ai Educaţiei şi Sănătăţii, Emil Boc şi Adriean Videanu, să instituie control medical obligatoriu la accesul oricăror persoane în şcoli şi în grădiniţe. "Concret, domnii Videanu şi Boc, cei care asigură interimatul la Sănătate şi Educaţie, trebuie să instituie control medical obligatoriu la accesul oricăror persoane în şcoli şi în grădiniţe, astfel încât să se poată opri persoanele care prezintă semne evidente de boală.

Este o măsură absolut necesară, care trebuie aplicată imediat", se arată în comunicatul Partidului Conservator. Solicitatea senatorului Dan Voiculescu este în acord cu cea a conducerii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, care a propus chiar închiderea şcolilor pentru o săptămână în cazul în care situaţia se agravează. Mihaela Gună, preşedintele federaţiei, a precizat că ar trebui să fie realizată cât mai repede dotarea şcolilor cu măşti de unică folosinţă şi instituirea obligativităţii folosirii lor .

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă