x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum afectează iubirea și ura sănătatea corpului

Cum afectează iubirea și ura sănătatea corpului

08 Aug 2017   •   17:36
Cum afectează iubirea și ura sănătatea corpului

Creierul este organul care reușește să fascineze chiar și în prezent oamenii de știință, datorită capacităților sale infinite. Descoperirile surprinzătoare făcute în ultima perioadă arată că acesta poate ajunge în punctul în care să nu mai funcționeze la parametri normali, din cauza anumitor circumstanțe, de care ar fi bine să ții cont, scrie clicksanatate.ro.

Lipsa somnului înrăutățește memoria

Oamenii de știință de la Universitatea Berkeley, din California au studiat fenomenul și au constatat că lipsa somnului, pe lângă faptul că poate înrăutăți memoria, poate cauza chiar și Alzheimer. În timpul somnului, celulele creierului elimină componentele toxice și dacă o persoană nu doarme suficient de mult, efectul asupra celulelor este devastator.

Stresul prelungit distruge creierul

Pierderile de memorie, incapacitatea de a învăța lucruri noi, stările de anxietate, toate acestea sunt consecințele oboselii cronice, care vin pe fondul stresului prelungit. De aceea, detașarea este cea mai bună soluție și găsirea unor metode de relaxare care să funcționeze, precum meditația, cunoscută pentru capacitatea de a liniști activitatea creierului.

×
Subiecte în articol: sanatate iubire ură sănătatea familiei