x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina C

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina C

19 Iun 2017   •   14:00
 Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina C

Vitamina C este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, regenerarea celulară și tratarea rănilor. Carența acestei vitamine în organism duce la apariția afecțiunilor și la încetinirea procesului de vindecare, scrie clickpentrufemei.ro.

Nu este niciun secret faptul că vitaminele joacă un rol important în organism, ele fiind fundamentale pentru sănătate. Vitamina C este necesară pentru absorbția corectă a fierului și calciului, dar și pentru stimularea fluxului sangvin, pe lângă multe alte funcții.

Dar lipsa vitaminei C poate provoca o serie de reacții negative în corp. Acestea afectează în mod direct atât sănătatea fizică, cât și cea mintală. Chiar dacă la început sunt greu de sesizat, unele simptome ale carenței încep să apară pe parcurs.
Căderea părului

Există mai mulți factori care duc la căderea firelor de păr, printre care și deficiența de vitamina C. Carența apare deoarece este nevoie de multe substanțe nutritive pentru producția de colagen și proteine care întăresc părul. Dacă dieta nu conține produse alimentare care sunt sursă de vitamina C, te vei confrunta cu piele uscată, căderea părului și schimbări de dispoziție.

×
Subiecte în articol: vitamina c vitamine caderea parului