x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cum previi infarctul cu dieta mediteraneană

Cum previi infarctul cu dieta mediteraneană

31 Aug 2017   •   20:23
Cum previi infarctul cu dieta mediteraneană

Să previi infarctul, cancerul și, în același timp, să ai o siluetă de invidiat? Da, se poate, cu ajutorul dietei mediteraneene, scrie clicksanatate.ro.

Fără îndoială, una dintre cele mai sănătoase diete este cea mediteraneeană. În cadrul acesteia, consumul de carne roșie este redus semnificativ, privilegiindu-se legumele și leguminoasele (mazăre, soia, linte, năut), fructele, cerealele integrale, semințele, nucile și nelipsitul ulei de măsline.

Pentru aportul de proteine, se privilegiază peștele (somon, macrou, păstrăv), lactatele nu foarte grase și carnea de pasăre, iar condimentele sunt alternativa sănătoasă a excesului de sare. De asemenea, dieta presupune consumul alimentelor de sezon, precum și al vinului roșu (în cantități moderate!). Toate alimentele consumate trebuie să fie în stare proaspătă, să nu fie procesate.

Prelungește speranța de viață

Adoptând dieta mediteraneeană, ai toate șansele să ajungi la adânci bătrâneți. Acest regim sănătos asigură longevitatea prin efectul protector contra bolilor. Astfel, scade cu 36% riscul de mortalitate prin cancer și cu 32% pe cel de deces de cauză cardiovasculară.

×
Subiecte în articol: dieta Dieta mediteraneană cioaba infarct