x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei "Cum sa-ti intelegi sotia"

"Cum sa-ti intelegi sotia"

de Magda Marincovici    |    02 Aug 2008   •   00:00
"Cum sa-ti intelegi sotia"

SFAT ● Sfirsiti fiecare zi cu hotarirea de a o lua de la inceput fara nici o ofensa
Marti, impreuna cu Jurnalul National si suplimentul Jurnalul de sanatate, primiti volumul "Cum sa-ti intelegi sotia", aparut la Editura Curtea Veche. Autorul acestei carti, renumitul scriitor american Garry Smalley, ofera un manual practic, ce ajuta la construirea unei relatii armonioase cu sotia. 



SFAT ● Sfîrşiţi fiecare zi cu hotărîrea de a o lua de la început fără nici o ofensă
Marţi, împreună cu Jurnalul Naţional şi suplimentul Jurnalul de sănătate, primiţi volumul "Cum să-ţi înţelegi soţia", apărut la Editura Curtea Veche. Autorul acestei cărţi, renumitul scriitor american Garry Smalley, oferă un manual practic, ce ajută la construirea unei relaţii armonioase cu soţia.  

12 capitole desfăşurate pe 200 de pagini. După care Garry Smalley, scriitor de succes din Statele Unite, a pus punct. Iată un prim aspect formidabil al volumului "Cum să-ţi înţelegi soţia". 200 de pagini pentru salvarea căsniciei. Chiar merită. Evident, dacă asta urmăreşti. Pentru cei care chiar vor să aibă o relaţie civilizată cu soţia, Garry Smalley a gîndit această carte ca pe un manual practic de căsnicie, adresat bărbaţilor. Menirea manualului este de a explica modul în care un bărbat poate (re)stabili relaţia armonioasă cu soţia. Autorul se adresează bărbaţilor, cu promisiunea că, la finalul celor 200 de pagini, chiar vor reuşi să le înţeleagă pe consoarte, vor afla  cum să răspundă sentimentelor acestora şi cum să le facă să se simtă preţuite.

REŢETĂ. Am deschis la întîmplare, la capitolul al V-lea cu titlul "Cum să ieşi din cea mai adîncă prăpastie a căsniciei", care are ca motto: "Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!" Luca, 17,1. "Dacă soţul şi soţia pot înţelege cum să menţină armonia, acţionînd imediat pentru a şterge orice nemulţumire dintre ei, atunci pot să se ridice deasupra unor astfel de probleme comune şi să treacă de cea mai adîncă prăpastie a căsniciei – divorţul", scrie autorul. El convinge cu exemple, cu pilde decupate din Noul Testament şi cu concluzii simple. Iată una cu care este imposibil ca să nu fim de acord: "Sfîrşiţi fiecare zi cu hotărîrea de a o lua de la început – nici o ofensă să nu mai apară între voi".  În acelaşi capitol, autorul inventariază peste 100 de situaţii în care soţul îşi ofensează soţia. Sfatul e de bun-simţ: soţul trebuie să şteargă această ofensă pentru a restaura relaţia. Interesant este că, de fiecare, dată, Garry Smalley uimeşte cititorul cu sfaturi simple, consistente, de bun-simţ. Pentru că Garry Smalley are toate datele pentru a fi luat în seamă. Are experienţă şi este animat de cele mai bune intenţii. Dar, mai presus de toate, Garry Smalley îşi iubeşte familia, îşi iubeşte semenii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă sotia garry smalley