x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei De ce e atât de importantă vitamina K

De ce e atât de importantă vitamina K

30 Aug 2017   •   11:58
De ce e atât de importantă vitamina K

Mai puțin cunoscută, vitamina K este necesară pentru prevenirea cancerului, a osteoporozei, pentru reglarea tensiunii arteriale și nu numai. O poți lua din suplimente alimentare, dar cel mai bine ar fi s-o procuri din alimentație, scrie clicksanatate.ro.

Pentru a-ți asigura necesarul de vitamina K, mănâncă mai des legume verzi și verdețuri, broccoli, avocado, spanac, sparanghel, linte. Vitamina se găsește și în kiwi, prune, piersici, struguri, smochine.

Previne bolile de oase

Pentru menținerea sănătății oaselor, vitamina K este esențială. Aceastea previne apariția osteoporozei, una dintre afecțiunile frecvente la femeile care au depășit vârsta menopauzei. De aceea, după vârsta de 40 de ani, este indicat un consum mai mare de alimente care conțin vitamina K, pentru a păstra la un nivel ridicat densitatea minerală osoasă.

Se asociază cu tratamentul de combatare a cancerului

Persoanelor cărora li s-a depistat o formă de cancer le este recomandată o dietă bogată în alimente cu vitamina K, broccoli, spanac. Un astfel de regim vine în completarea tratamentului indicat de medic.

×
Subiecte în articol: vitamine vitamina k cancer boli de oase