x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Dieta în afecțiunile reumatismale. Ce să mănânci ca să nu te doară oasele

Dieta în afecțiunile reumatismale. Ce să mănânci ca să nu te doară oasele

10 Iun 2015   •   08:39
Dieta în afecțiunile reumatismale. Ce să mănânci ca să nu te doară oasele

 Nu există om să nu aibă o afecțiune reumatismală cât de mică. Durerile de spate, de încheieturi, de gât şi de cap fac parte din simptomatologia bolilor reumatismale. Ele se acutizează atunci când temeperatura scade şi când umezeala se simte în atmosferă. Nu contează ce vârstă ai, poți fi copil sau bătrân, dar dacă boala găsește punctul slab, se strecoară precum apa în crăpăturile unei pietre. Durerea este mai intensă în anotimpurile reci și cu precipitații intense, dar și vara poate să se facă simțită, mai ales atunci când se anunță ploi și genuchiul tău devine cel mai sigur meteorolog...

În bolile reumatice, de tipul osteoporozei, reumatismelor inflamatorii, artrozei, spondilozei, fizioterapia şi medicaţia ne ajută să scăpăm de durere, dar nu sunt suficiente. Rezultate mult mai bune se pot obţine dacă, pe lângă acestea, avem grijă să optăm pentru acele alimente care luptă împotriva factorului inflamator generator de reumatism. Mişcarea completează regimul alimentar. Ea ne ajută să ne menţinem activ sistemul locomotor. În plus, multe persoane au scăpat de durerile reumatice în urma câtorva şedinţe de acupunctură făcute înainte de sosirea toamnei.

Te-ar putea interesa și:
Dietă anti-îmbătrânire

Iată câteva sugestii, în funcție de tipul de afecțiune:


1. În reumatism

Persoanele care au o boală reumatică trebuie să adopte un regim alimentar diversificat, din care să nu lipsească proteinele, lipidele, vitaminele, sărurile minerale şi apa. Laptele, brânzeturile, carnea, peştele, legumele, fructele şi cerealele sunt cele mai importante categorii de alimente care îi vin în ajutor persoanei reumatice. Este recomandat ca toate aceste alimente să fie de bună calitate, proaspete şi neprocesate . Se va sonsuma carne slabă, nu preparate din carne (mezeluri, cârnaţi), peşte de calitate, nu preparate din peşte (icre), şi legume şi fructe proaspete. Cerealele cele mai bune sunt cele integrale, care nu conţin zahăr sau alte adaosuri artificiale.

2. În osteoporoză
.......................................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR


Pe aceeași temă
Mâna dureroasă. Cauze: sindromul de canal carpian, artrita, artroza





×