x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Din aprilie - Analize medicale obligatorii

Din aprilie - Analize medicale obligatorii

de Steluta Indrei    |    10 Ian 2007   •   00:00
Din aprilie - Analize medicale obligatorii

Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei va intra in vigoare din luna aprilie 2007 si va fi prelungit pana in iunie 2008, a anuntat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Proiectul prevede ca fiecare roman sa se prezinte obligatoriu la medicul de familie in luna in care este nascut pentru a beneficia de o consultatie si de analize medicale gratuite.

Fiecare cetatean va primi acasa o scrisoare din care afla ce are de facut. Primele scrisori vor ajunge incepand cu 1 martie la cei nascuti in aprilie, mai si iunie. In plic vor fi doua taloane, unul pe care scrie medic de familie si unul pentru analize. In urma consultatiei la medicul de familie, fiecare cetatean va avea o fisa de evidenta cu toate afectiunile. Tot medicul stabileste de ce fel de analize are nevoie fiecare pacient, iar in urma acestor analize este posibil sa recomande noi investigatii pentru a stabili cu certitudine afectiunea de care sufera persoana in cauza. Investigatiile suplimentare, cum ar fi cele oncologice, neurologice sau cardiologice, vor fi de asemenea gratuite.

Pentru locuitorii din mediul rural, proiectul prevede crearea unor caravane de consultatie, care se vor deplasa in sate si vor efectua analize de sange, fie in scoala, fie in primaria din sat. Spitalele publice din fiecare judet se vor ocupa de acest demers.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă analiza