x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Donaţie la "Marie Curie"

Donaţie la "Marie Curie"

de Gabi Golea    |    11 Iun 2008   •   00:00
Donaţie la "Marie Curie"

CAMPANIE ● 500.000 de euro de la fundaţia Enel Cuore pentru un spital modern
Fundaţia Enel Cuore a donat 500.000 de euro pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie S. Curie" din Bucureşti.



CAMPANIE ● 500.000 de euro de la fundaţia Enel Cuore pentru un spital modern
Fundaţia Enel Cuore a donat 500.000 de euro pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie S. Curie" din Bucureşti.

Donaţia de 500.000 de euro reprezintă peste 30% din valoarea întregii campanii întreprinse de Fundaţia Scheherazade pentru acest spital. Ceremonia de înmînare a acestei importante sume a avut loc în timpul evenimentului de la 5 iunie, desfăşurat la Spitalul "Marie S. Curie", în prezenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu, a directorului general executiv al Enel, Fulvio Conti, şi a preşedintelui Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris.

"Contribuim cu deosebită bucurie şi entuziasm la această campanie importantă menită să îmbunătăţească condiţiile de îngrijire sanitară pentru copiii români. Această iniţiativă răspunde angajamentului nostru de a fi nu doar un investitor străin important în sectorul energetic, ci şi un bun cetăţean al României şi un membru devotat al comunităţii în care trăim. Una dintre valorile principale ale Enel este grija profundă pentru protejarea vieţii, atît pentru generaţiile prezente, cît şi pentru cele viitoare. Dorim să dedicăm o atenţie deosebită copiilor, deoarece ei reprezintă viitorul acestei ţări", a declarat Fulvio Conti, director general executiv al Enel. Datorită acestei campanii vor putea fi finalizate lucrările de reparaţii şi modernizare a ultimelor două etaje: echipamente sanitare, instalaţii şi sisteme electrice şi termice noi.

Donaţia va contribui la încheierea cu succes a uneia dintre cele mai importante campanii umanitare desfăşurate în România.

Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie S. Curie" este cea mai mare unitate medicală de acest gen din România, unde, în fiecare an, peste 50.000 de copii din toată ţara primesc îngrijiri medicale.

Enel Cuore a desfăşurat numeroase proiecte încă din 2005, susţinînd în principal copii fără adăpost, cu dizabilităţi sau bolnavi, precum şi vîrstnici din Bucureşti, Prahova, Timişoara şi Constanţa. Enel Cuore este o organizaţie non-profit înfiinţată în 2003, cu scopul de a administra fondurile destinate activităţilor caritabile şi de solidaritate socială.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă enel