x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Durerile orbitei

Durerile orbitei

de Florin Condurateanu    |    21 Feb 2007   •   00:00
PULSUL MEDICINEI
Despre durerea de cap s-au scris volume groase cat patru caramizi una peste alta. Multe cauze, multe forme, multe abordari terapeutice. Una dintre durerile de cap mai putin cunoscute este durerea vasculara a fetei. Este o durere care apare intre 20 si 40 de ani, iar numarul barbatilor care sufera de dureri vasculare ale fetei este de sapte ori mai mare decat al femeilor cu astfel de suferinte.

Durerea este severa doar pe jumatate de cap, localizata in special in zona orbitei, deasupra orbitei sau in regiunea tamplei. Durerile vasculare ale fetei au o durata cuprinsa intre 15 minute si 180 de minute si ochiul se congestioneaza. Pe jumatatea de cap dureroasa se inregistreaza si lacrimarea ochiului, si infundarea narii respective.

De asemenea, la unii suferinzi se observa o cadere a pleoapei de pe jumatatea de cap afectata. Uneori pot fi intre una si opt crize pe zi, poti scapa de aceste dureri luni de zile, dar ele apar in special primavara. Din aceasta categorie mai face parte si ticul dureros, care este o criza ce se intinde pe doua-trei minute, zilnic aparand doua-trei pusee. Aceste dureri nu trec cu medicamente antialgice, ci numai dupa un tratament antiepileptic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă