x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Greșelile care îți îmbolnăvesc în fiecare zi inima

Greșelile care îți îmbolnăvesc în fiecare zi inima

24 Oct 2017   •   15:05
Greșelile care îți îmbolnăvesc în fiecare zi inima

În fiecare zi fără să realizezi, faci anumite greșeli care îți afectează buna funcționare a sistemului cardiovascular. Iată care sunt și cum le poți evita, scrie clicksanatate.ro.

Pentru o inimă sănătoasă ai nevoie să acorzi atenți orarului tău zilnic astfel încât să nu sari peste mese, să eviți pe cât posibil nopțile albe și mai ales viciile precum fumatul sau alcoolul.

Însă pe lângă aceste tabieturi mai sunt câteva ce au un efect devastator asupra sănătății cardiace. Unul dintre exemplele elocvente este privitul la televizor cu orele. Această acțiune deși aparent te ajută să te relaxezi, crește riscul apariției unui infarct sau a unui accident cerebral, chiar dacă în rest ai o viață destul de echilibrată.

Explicația vine din faptul că stai în pat sau în canapea într-o poziție ce nu avantajează deloc sistemul circulator și respirator.
Lipsa de mișcare

Ca să combați acest risc este indicat ca după aproximativ 15 minute de stat în pat sau pe scaun să te ridici și să faci câțiva pași. Nu, nu este o glumă, mișcarea reprezintă o porție de sănătate curată pentru organismul tău, iar sedentarismul este o problemă din ce în ce tot mai des întâlnită.

×
Subiecte în articol: inima boli de inima lipsă de mișcare