x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Gripa porcină: Pandemie, pe bune!

Gripa porcină: Pandemie, pe bune!

de Magda Marincovici    |    27 Ian 2010   •   00:00

Este iresponsabil să vorbim de o falsă alertă de pandemie de gripă A/H1N1 şi că aceasta ar fi fost declarată la presiunea companiilor farmaceutice producătoare de vaccinuri, a explicat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Gregory Hartl.



Se ştie că un grup de europarlamentari au declarat că, în realitate, nu ar fi nici o pandemie şi că OMS ar fi ridicat la maximum gradul de alertă, favorizând astfel interesele economice ale producătorilor de vaccinuri antigripale. Că OMS ar fi creat o falsă pandemie în beneficiul industriei farmaceutice este, în mod ştiinţific, eronat şi incorect, dacă ţinem seama de derularea evenimentelor, se precizează într-un comunicat al OMS.

Potrivit bilanţului OMS, până la 17 ianuarie în peste 209 ţări şi teritorii au fost confirmate aproximativ 14.142 de decese şi nu este exclus ca numărul victimelor să fie mai mare. Potrivit Gregory Hartl, numărul relativ mic al deceselor confirmate nu înseamnă lipsa pandemiei. O pandemie nu are nimic comun cu gravitatea sau numărul morţilor. O pandemie este legată direct de răspândirea unei boli la nivel planetar, spune Gregory Hartl. În România, în februarie începe vaccinărea copiilor între 6 şi 16 ani. Ministrul Sănătăţii a subliniat că aceasta se efectuează doar cu acordul părinţilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă